Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio

woensdag 08 feb 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio


Mete Erker (foto: Lenny Oosterwijk)

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek, en een ongelooflijke veelzijdigheid in tal van formaties en muzikale contexten. Niet voor niets stelde JIN hem al 2008/2009 aan als Musician in Residence, maar ook in de tussenliggende jaren lijkt zijn groei in vakmanschap en muzikale expressie geen einde te kennen.Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene, van New Cool Collective tot Conny Janssen Danst. Erker is mede drijvende kracht achter Estafest, met Boy Edgar Prijswinnaars Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet.

Vanavond is hij te gast met zijn Mete Erker Trio. Hiermee treed hij voor het eerst alleen als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever (het is vers van de pers, of iets op je lever hebben). De fantastische ritmetandem gevormd door bassist Johan Plomp en drummer Makki van Engelen complementeert de band.

Bezetting: Mete Erker - sax, Johan Plomp - contrabas, Makki van Engelen - drums


laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.