Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio

woensdag 08 feb 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio


Mete Erker (foto: Lenny Oosterwijk)

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek, en een ongelooflijke veelzijdigheid in tal van formaties en muzikale contexten. Niet voor niets stelde JIN hem al 2008/2009 aan als Musician in Residence, maar ook in de tussenliggende jaren lijkt zijn groei in vakmanschap en muzikale expressie geen einde te kennen.Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene, van New Cool Collective tot Conny Janssen Danst. Erker is mede drijvende kracht achter Estafest, met Boy Edgar Prijswinnaars Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet.

Vanavond is hij te gast met zijn Mete Erker Trio. Hiermee treed hij voor het eerst alleen als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever (het is vers van de pers, of iets op je lever hebben). De fantastische ritmetandem gevormd door bassist Johan Plomp en drummer Makki van Engelen complementeert de band.

Bezetting: Mete Erker - sax, Johan Plomp - contrabas, Makki van Engelen - drums


laatste updates

Image
Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.