Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Estafest

woensdag 18 jan 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Estafest


Estafest (foto: Krisztina Csendes)

Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen vinden elkaar in het sprankelende ESTAFEST.

In ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een ongebruikelijke rolverdeling en de meest waanzinnige composities, veroorzaken gitarist Anton Goudsmit, violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde. In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live opname genaamd Estafest Live!, en een uitgebreide succesvolle tournee volgde langs de Nederlandse podia, theaters en kleine concertzalen. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, een prachtplaat die in 2014 uitkwam en die de band meteen een Edisonnominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead, volgden de eerste buitenlandse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. Het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, in Budapest. Daar nam ESTAFEST hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae, welke begin 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst ESTAFEST wederom dat de combinatie van deze vier improvisatoren telkens weer muziek oplevert die zó ontegenzeggelijk iets toevoegt, dat de noodzaak er gewoon vanaf spat.

Bezetting: Anton Goudsmit - gitaar, Oene van Geel - cajon en viool, Mete Erker - sax, Jeroen van Vliet - piano.
Het Jazzarchief heeft portretten gemaakt van de belangrijkste Nederlandse Jazzmusici.
Hier ook portretten van musici die vanavond bij Jinjazz Nijmegen spelen.

laatste updates

Image
Tommy Got Waxed

Op het moment dat je de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache samenvoegt met Sheep Got Waxed uit Vilnius (Litouwen) hoef je niet lang na te denken over de naam van dit project: “Tommy Got Waxed”. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.