Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - BOgerous/Jorrit Westerhof 3times7 ft. Eric Vloeimans/Aziza ft. Holland, Potter, Loueke, Harland/Raad van Toezicht

zondag 30 okt 2016

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen - BOgerous/Jorrit Westerhof 3times7 ft. Eric Vloeimans/Aziza ft. Holland, Potter, Loueke, Harland/Raad van Toezicht
Festival Jazz International Nijmegen

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. Een unieke samenwerking tussen JIN, LUX, Doornroosje, Brebl, De Lindenberg en het Festival Jazz International Rotterdam. Een festival Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.


Ticketverkoop

Passe-partouts en dagkaarten voor Festival Jazz International Nijmegen zijn vanaf nu online verkrijgbaar via LUX, Lindenberg, Doornroosje en JIN. Tickets zijn ook te koop aan de kassa van LUX, bij het bespreekbureau in de Stadsschouwburg en in de platenwinkels van De Waaghals en Kroese in Nijmegen en Arnhem. Tot en met 15 september is een early-bird passe-partout verkrijgbaar voor € 65,00 (regulier: € 77,50).

Losse Kaarten | Passe-partout

Kaarten aan de dag/avondkassa alleen via PIN te betalen

www.facebook.com/FestivalJazzNijmegen


BOgerous

De vier musici van BOgerous maken “kamerjazz” die te omschrijven is als eclectische improvisatiemuziek. Het ontbreken van slagwerk geeft de groep een extra dynamische mogelijkheid die naar hartenlust uitgebuit wordt. Verwacht interessante muzikale confrontaties met een grote bandbreedte, van de grote kwast tot een fijn penseel. De première van BOgerous vond plaats in het BIMhuis Amsterdam. Deze formatie o.l.v. Nijmeegs bekende jazzman saxofonist Bo van de Graaf bestaat verder uit een aantal gerenommeerde musici, waaronder de pianist Philipp Rüttgers. Bo van de Graaf: saxofoon / Veit Steinman: cello / Dion Nijland: bassist / Philipp Rüttgers: piano

Bibliotheek Mariënburg, 16.30 uur, gratis toegankelijk


Jorrit Westerhof 3times7 ft. Eric Vloeimans

The Pack Project is de plek waar jonge getalenteerde jazzmuzikanten tijdens het festival de gelegenheid krijgen zich te presenteren met hun ‘Pack’, een exclusieve band met dit jaar Jorrit Westerhof als bandleider. Vanuit Rotterdam komt dit bijzondere project met nieuw talent ook naar Nijmegen.

De band zal bestaan uit Jorrit Westerhof's trio 3times7, aangevuld met gasten als o.a. Eric Vloeimans en Martin Fondse. Westerhof viel op door zijn optredens met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, bij Gatecrash van Eric Vloeimans en met zijn eigen groep met een divers palet aan sounds en invloeden die reiken van Jimi Hendrix tot Bill Frisell.

LUX Mariënburg, Zaal 7, 19.45 uur


Aziza ft. Holland, Potter, Loueke, Harland

Absolute maestro’s uit de hoogste regionen van de jazz komen samen in Aziza, het jongste kwartet van contrabassist en multi-Grammy winnaar Dave Holland. Holland speelt sinds het begin van zijn carrière in de voorhoede van de jazzmuziek, zoals zijn debuut in de elektrische bands (Bitches Brew) van Miles Davis eind jaren zestig. In zijn jongste kwartet Aziza speelt hij met de bepalende spelers van dit moment: saxofonist Chris Potter, gitarist Lionel Loueke en drummer Eric Harland. Op 14 oktober verschijnt er een nieuw album van deze groep.

Dave Holland: contrabas / Chris Potter: saxofoon / Lionel Loueke: gitaar / Eric Harland: drums

daveholland.comLUX Mariënburg, Zaal 7, 21.15 uur


Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht  is een 12-koppig, speelse maar supersolide groep jonge goden van een nieuwe generatie, die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy. Het resultaat: een eigentijdse melange van jazz, funk, rock en latin. De grooves zijn soms subtiel, soms heftig en dik, en niet als minste: zeer dansbaar. Bij optredens bij o.a. Music Meeting, Domicil, Radio 6, Easter Jazz en North Sea Jazz was men standaard overweldigd door de enorme energie, enthousiasme en klasse van de band.

Joel Botma: trompet / Frank van Hassel: altsax / Sam Thomas: trombone / Mirco Wessolly: viool / Jasper Mellema: toetsen / Phillipp Frenzel: toetsen / Dung Hoang: gitaar / Phillipp Ullrich: gitaar / Daan Lever: bas / Teun Creemers: bas / Janik Hüsch: drums & percussie / Bouke Hofma: drums & percussie

www.deraadvantoezicht.nlwww.facebook.com/deraadvantoezicht

LUX Mariënburg, café LUX, 22.30 uur, gratis toegankelijk

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.