Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Makaya McCraven/Takuya Kuroda/Marutyri

zaterdag 29 okt 2016

Doornroosje & BReBL

Festival Jazz International Nijmegen - Makaya McCraven/Takuya Kuroda/Marutyri
Festival Jazz International Nijmegen

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. Een unieke samenwerking tussen JIN, LUX, Doornroosje, Brebl, De Lindenberg en het Festival Jazz International Rotterdam. Een festival Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.


Ticketverkoop

Passe-partouts en dagkaarten voor Festival Jazz International Nijmegen zijn vanaf nu online verkrijgbaar via LUX, Lindenberg, Doornroosje en JIN. Tickets zijn ook te koop aan de kassa van LUX, bij het bespreekbureau in de Stadsschouwburg en in de platenwinkels van De Waaghals en Kroese in Nijmegen en Arnhem. Tot en met 15 september is een early-bird passe-partout verkrijgbaar voor € 65,00 (regulier: € 77,50).

Losse Kaarten | Passe-partout

Kaarten aan de dag/avondkassa alleen via PIN te betalen

www.facebook.com/FestivalJazzNijmegen


Makaya McCraven

Geboren in Parijs, zoon van drummer Stephen McCraven en de Hongaarse folk zangeres Agnes Zsigmondi, laat drummer/producer Makaya McCraven zich door een brede ‘range’ aan muziekgenres, zoals hip hop en funk, inspireren. McCraven brengt met zijn roots in de jazz- en wereldmuziek een uniek en krachtig geluid en schakelt razendsnel tussen genres en stijlen. Downbeat Magazine noemde hem "uitzonderlijk op de drums", en hij wordt beschouwd als "een van de meest veelzijdige en veelgevraagde drummers in Chicago" (Chicago Reader). Door zijn opvallende debuutoptredens eerder dit jaar tijdens New York Winter Jazz Fest en Transition in TivoliVredenburg is McCraven dé ontdekking van 2016. Makaya McCraven: drums / Junius Paul: bass / Matt Gold: guitar / Justefan Thomas: vibraphone / Marquis Hill: trumpet

www.makayamccraven.com

www.facebook.com/MakayaMcCraven

Doornroosje, Paarse Zaal, 20.15 uur


Takuya Kuroda

Trompettist Takuya Kuroda is misschien wel het meest bekend vanwege zijn inspirerende optredens bij de José James’ Band, zijn leermeester en protegé. Hij groeide op in Kobe, Japan waar hij zijn eerste stappen zette in de muziek. Pas toen hij naar de U.S. kwam kreeg hij zijn eerste formele jazz les bij Berklee College of Music. De 36-jarige muzikant komt pas echt tot muzikaal wasdom in New York waar hij zijn stijl die zweeft tussen post-bop en souljazz met een flinke dosis hiphop en afrobeat ontwikkelt. In september verschijnt, na zijn debuutalbum ‘Rising Son’, zijn nieuwe album bij Blue Note.

www.takuyakuroda.com

www.bluenote.com/artists/takuya-kuroda

www.facebook.com/takuyakuroda

Doornroosje, Paarse Zaal, 21.45 uur


Marutyri

De Rotterdamse band Marutyri maakte in 2015 een vliegende start; ze speelden op North Sea Jazz, waren verschillende keren bij DWDD te zien en ze wonnen de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award. De band speelt instrumentale jazzfunkfusion met soms symfonische invloeden en worden ook wel vergeleken met Snarky Puppy. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken maken Marutyri uniek in de huidige muziekbusiness. In april 2016 kwam het tweede album 'Inner Movements' uit op Challenge en werd jubelend in de media ontvangen.

Maurice Slot: drums / Roy Gielesen: percussie / Rik van der Ouw: basgitaar, moog / Ruud van Halder: gitaar / Thijmen Oberink: rhodes, synthesizers / Floris Windey: trompet, bugel / Dennis te Woerd: tenor, saxofoon / Yiannis Marinos: trombone

www.marutyri.comBReBL, 23.30 uur, kaarten aan de deur: € 5,-, entree met dagkaart of passe-partout gratis

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.