Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Ben van Gelder Quintet/EINZELGÄNGER/Omer Avital Quintet

vrijdag 28 okt 2016

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen - Ben van Gelder Quintet/EINZELGÄNGER/Omer Avital Quintet
Festival Jazz International Nijmegen

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. Een unieke samenwerking tussen JIN, LUX, Doornroosje, Brebl, De Lindenberg en het Festival Jazz International Rotterdam. Een festival Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.


Ticketverkoop

Passe-partouts en dagkaarten voor Festival Jazz International Nijmegen zijn vanaf nu online verkrijgbaar via LUX, Lindenberg, Doornroosje en JIN. Tickets zijn ook te koop aan de kassa van LUX, bij het bespreekbureau in de Stadsschouwburg en in de platenwinkels van De Waaghals en Kroese in Nijmegen en Arnhem. Tot en met 15 september is een early-bird passe-partout verkrijgbaar voor € 65,00 (regulier: € 77,50).

Losse Kaarten | Passe-partout

Kaarten aan de dag/avondkassa alleen via PIN te betalen

www.facebook.com/FestivalJazzNijmegen


Ben van Gelder Quintet – Among Verticals

Ondanks zijn jonge leeftijd is saxofonist Ben van Gelder (25) een belangrijke deelnemer aan de New Yorkse, baanbrekende improvisatie scene. In de suite Among Verticals, gecomponeerd in opdracht van de Jazz Gallery New York, verenigt van Gelder verschillende stijlen en idiomen, zoals klassieke compositietechnieken, Cubaanse Abakuá en geïmproviseerde muziek. In het stuk onderzoekt hij een eigentijdse herschikking van traditionele elementen, gebaseerd op een schilderij van de Tsjechische abstracte kunstenaar František Kupka.

Ben van Gelder: altsax / Sam Harris: piano / Peter Schlamb: vibes / Craig Weinrib: drums / Rick Rosato: bas

www.benvangelder.com

De Lindenberg, Lindenbergzaal, 19.45 uur


EINZELGÄNGER

EINZELGÄNGER is het kersverse trio van trombonist Louk Boudesteijn (tourde met Paul van Kemenade, New Rotterdam Jazz Orchestra) samen met de lyrische tenorsaxofoon gigant Nils van Haften (Clazz Ensemble) en muzikale stuiterbal gitarist Anton Goudsmit (Ploctones, New Cool Collective). Voor de bandleden staat jazz voor vrijheid. De muziek is dan ook heel veelzijdig en dynamisch; soms introvert, dan weer luidruchtig. Hun onlangs uitgebrachte EP Musica Gymnastica bestaat uit muzikale hoogstandjes.

Louk Boudesteijn: trombone / Nils van Haften: tenorsaxofoon & basklarinet / Anton Goudsmit: gitaarsoundcloud.com/user-737600101/sets

De Lindenberg, Steigerzaal, 21.00 uur


Omer Avital Quintet

Bassist Omer Avital combineert de muziek van zijn culturele achtergrond met modern Westerse jazz. Avital behoort tot een generatie van fameuze jazzartiesten uit Israël, zoals bassist Avishai Cohen. Maar hij wordt vooral gezien als de grondlegger van een nieuwe en frisse richting in de jazz. Avital mengt zijn muziek met lyrische, roerende melodieën en besmettelijke Midden-Oosten ritmes. “Een van de meest spannende muzikanten van de laatste twintig jaar” schreef Downbeat Magazine.

Omer Avital: bas / Yonathan Avishai: piano / Asaf Yuria: saxofoon / Alexander Levin: saxofoon / Ofri Nehemya: drums

omeravital.com
De Lindenberg, Steigerzaal, 22.15 uur

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.