Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Guus Tangelder Bigband Featuring Thijs van Leer dwarsfluit en Hammondorgel en Vera Westera vocals

donderdag 15 sep 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Guus Tangelder Bigband Featuring Thijs van Leer dwarsfluit en Hammondorgel en Vera Westera vocals


Thijs van Leer

Na de succesvolle concerten van de GTBB bij JINJAZZ@Brebl, met saxofonist Bob Mintzer, zangeres Fay Claasen en de ArtEZ New Band wordt bij dit concert ‘ ge-Focust’ op de roemruchte composities uit de jaren 70. De tijd waarin Thijs van Leer samen met o.a. Jan Akkerman en Pierre van der Linden de zalen plat speelden. Hits als Sylvia, House of the King, Round goes the Gossip en Hocus Pocus zijn speciaal door Bart Tarenskeen voor de GTBB gearrangeerd. De monumentale composities van Thijs van Leer bleken hiertoe uitermate geschikt en krijgen er een enorme meerwaarde door. De vette Hammondsound in combinatie met ‘de horns’ van de GTBB vormen een sensatie voor het oor. Daarnaast zal Thijs van Leer blijk geven van zijn groot improvisatievermogen zowel in Jazz-standards als Autmn Leaves maar ook in werken van Johan Sebastian Bach. Zijn interpretatie van MacArthurPark van Richard Harris met de GTBB vormt de apotheose van dit concert.

Ook is vocaliste Vera Westera als gast uitgenodigd. Ze zal de GTBB (en het publiek) tot grote hoogte drijven in composities van Ray Charles: Let the Good Times Roll, Hallelujah I love Him so en What Id’ Say. In contrast hiermee vertolkt ze op innemende wijze For the Time Being van Bert Joris en de fameuze compositie ‘Ballade for a Friend’ van Peter Herbolzheimer.
De musici van de GTBB zullen tijdens dit BreBL-concert van zich laten horen in originele composities The Brain Train van trompettist Bert Lochs en The Scam van saxofonist Ewout Dercksen.

foto's

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.