Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Guus Tangelder Bigband Featuring Thijs van Leer dwarsfluit en Hammondorgel en Vera Westera vocals

donderdag 15 sep 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Guus Tangelder Bigband Featuring Thijs van Leer dwarsfluit en Hammondorgel en Vera Westera vocals


Thijs van Leer

Na de succesvolle concerten van de GTBB bij JINJAZZ@Brebl, met saxofonist Bob Mintzer, zangeres Fay Claasen en de ArtEZ New Band wordt bij dit concert ‘ ge-Focust’ op de roemruchte composities uit de jaren 70. De tijd waarin Thijs van Leer samen met o.a. Jan Akkerman en Pierre van der Linden de zalen plat speelden. Hits als Sylvia, House of the King, Round goes the Gossip en Hocus Pocus zijn speciaal door Bart Tarenskeen voor de GTBB gearrangeerd. De monumentale composities van Thijs van Leer bleken hiertoe uitermate geschikt en krijgen er een enorme meerwaarde door. De vette Hammondsound in combinatie met ‘de horns’ van de GTBB vormen een sensatie voor het oor. Daarnaast zal Thijs van Leer blijk geven van zijn groot improvisatievermogen zowel in Jazz-standards als Autmn Leaves maar ook in werken van Johan Sebastian Bach. Zijn interpretatie van MacArthurPark van Richard Harris met de GTBB vormt de apotheose van dit concert.

Ook is vocaliste Vera Westera als gast uitgenodigd. Ze zal de GTBB (en het publiek) tot grote hoogte drijven in composities van Ray Charles: Let the Good Times Roll, Hallelujah I love Him so en What Id’ Say. In contrast hiermee vertolkt ze op innemende wijze For the Time Being van Bert Joris en de fameuze compositie ‘Ballade for a Friend’ van Peter Herbolzheimer.
De musici van de GTBB zullen tijdens dit BreBL-concert van zich laten horen in originele composities The Brain Train van trompettist Bert Lochs en The Scam van saxofonist Ewout Dercksen.

foto's

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.