Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Bull Town Band

woensdag 02 nov 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Bull Town Band

Bull Town Band is een Jazz Bigband, waarvan het merendeel van de bezetting uit de regio Nijmegen-Cuijk-Kleef komt. De band wordt gevormd door 3 hechte blazer-secties, een ‘groovy’ ritmesectie, een ‘jazzy’ zangeres en diverse creatieve solisten. Het geheel staat onder muzikale leiding van Rob van den Hoven. In het verleden heeft de Bull Town Band projecten gedaan met gastsolisten als Ilja Reijngoud, Eric Vloeimans en Bert Boeren. In het kader van het 40-jarig jubileum van de band, zal trompettist Teus Nobel in 2017 een gastoptreden met de Bull Town Band verzorgen in de schouwburg te Cuijk. De Bull Town Band is een graag geziene gast op festivals, zoals bv. ‘Jazz in Duketown’. Het repertoire van de Bigband loopt uiteen van traditioneel (Miles Davis, Count Basie) naar steeds meer het modernere werk (Bob Mintzer, Gordon Goodwin, Snarky Puppy). Ook beschikt de Bull Town Band over enkele arrangementen die door eigen bandleden zijn gemaakt.

Bezetting: http://www.bulltownband.nl/wie-zijn-wij website

Websites:
www.bulltownband.nl
www.facebook.com/bulltown.band.5

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.