Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Simin Tander

donderdag 19 jun 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Simin Tander


Simin Tander

Simin Tander (zang en compositie) - Thijs Cuppen (piano) - Cord Heineking (contrabas) - Etienne Nillesen (drums)

De jonge, Duits-Afghaanse zangeres en componiste Simin Tander kan met haar stem, ook zonder woorden verhalen vertellen, omdat zij haar muziek laat spreken en haar stem daarin als volledig instrument inzet. Simin's bijzondere stijl kenmerkt zich door improvisatie, expressie en een mate van persoonlijkheid en warmte die zij zelf beschrijft als intiem.

Jazz-icoon Sheila Jordan was zo onder de indruk van Simins talent dat zij haar in 2005 een beurs toekende om lessen te volgen in New York. Verschillende internationale jazzpodia en festivals verwelkomden haar al, waaronder: North Sea Jazz Festival (met I Compani); Women In Jazz in Halle, Duitsland en Music Meeting in Nijmegen. Verder werd zij als speciale gast uitgenodigd door bekende jazzmusici zoals Frans Vermeerssen en Harmen Fraanje.

SIMIN presenteert het repertoire van hun debut-cd Becoming, die in november 2008 zal uitkomen bij Double Moon Records. Het kwartet neemt u mee op een avontuurlijke reis door een bonte, dromerige klankwereld, met Simins composities verenigen zij meditatief lyrische en wild expressieve elementen tot een krachtig, intensief samenspel.

Anderen over Simin:

Eric Vloeimans, over de cd 'Becoming':
Een heerlijke ritme sectie en een zangeres om te zoenen. Straight from the heart! en Bij deze zangeres gebeurt er écht iets.

René de Rooij (Producer VPRO Jazz en initiator Jazz op het Dak):
Ik vind haar goed! Eigen geluid. Er is beslist een groot publiek voor deze zangeres...

Voor boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Sabina Vissers:
T (0)24 848 02 05
M (0)6 144 33 607
E sabinavissers@jazzinmotion.com

Meer informatie:
http://www.simintander.com
http://www.myspace.com/simintander

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Image
YOUNG VIP 2018 Kika Sprangers Large Ensemble

Nijmeegse Saxofoniste Kika Sprangers wint Young Vips 2018!

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de jazztalenten van 2018, de nieuwe Young VIPs jaarlijks kiezen de programmeurs van de jazzpodia van Nederland de meest veelbelovende talenten uit, die zelf hun eigen muziek schrijven. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel, de Young VIPs van 2018!

Deze avond is een samenwerking met Jazz In Arnhem alwaar het concert van Christian van bavel is op

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras over groeien: in een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg presenteerde Kika haar ‘Large Ensemble’, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie, in februari verscheen haar eerste EP die lovende kritieken kreeg.

Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met soepele, lyrische jazzlicks, terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit diverse stijlen noemt artiesten zoals Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als enkele voorbeelden.

Kika Sprangers is zeker geen onbekende in haar geboortestad Nijmegen. Op haar zestiende zette Sprangers al haar eigen 19-koppige orkest op waarmee ze 

Doornroosje uitverkocht en de afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. 

Kika Sprangers Nu al een grootse saxofoniste, bandleider en componist! Vanavond te zien met haar Large ensemble.

Benjamin Torbijn – Drums, Danny van Ruitenburg – Basgitaar, Eric Brugmans – Gitaar, Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen, Sanne Rambags, Anna Serierse, Marit van der Lei – Vocals, Jessie Brevé – Basklarinet, Jenneke de Jonge – Hoorn, Ruben Drenth – Trompet, Camila Moukarzel Ortega – Fluit. 

www.kikasprangers.nl 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.