Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Simin Tander Quartet “Where Water Travels Home”

woensdag 07 dec 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Simin Tander Quartet “Where Water Travels Home”


Simin Tander

Simin Tander is een van de meest opvallende persoonlijkheden in de jonge Europese jazzscene. Met haar bekoorlijke tedere en evenzo expressieve stem bouwt Simin Tander bruggen tussen westerse jazz en vocale vluchten naar het Midden-Oosten, tussen songwriting-experiment, chanson en intieme ballads.

In haar concerten weet zij haar publiek te betoveren. Met haar kwartet stippelt Tander op haar tweede CD een fascinerende route uit naar haar Oosterse erfgoed en neemt ze ons mee in de diepten van haar ziel. Met haar inspiratie vangt ze alle bewegingen van de ziel, kwetsbaar als een adem of draad, hen verenigend tot een schitterende expressie van diepe emoties en prachtige klanken.

Tander is in Nederland en Duitsland al lang geen geheim meer. In de afgelopen jaren groeide zij steeds meer tot een internationaal gevraagde artieste, won meerdere prijzen, ontving lovende recensies en trad met haar vaste kwartet op gerenommeerde podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Women In Jazz Festival Halle (D), Jazzahead! (D), Catania Jazz (I), Hong Kong Jazzfestival, Madrid Jazzfestival, Lagny Jazzfestival (FR), Leipziger Jazztage, Jazzmeeting Berlin en het Jarasum Festival in Zuid Korea.

Vanavond is zij met haar gelouterde Quartet te gast bij JINJAZZ in het intieme Brebl: een niet te missen kans.

Bezetting: Simin Tander - zang, Jeroen van Vliet - piano en electronics, Cord Heineking - contrabas, Etienne Nilessen - drums.laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.