Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Simin Tander Quartet “Where Water Travels Home”

woensdag 07 dec 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Simin Tander Quartet “Where Water Travels Home”


Simin Tander

Simin Tander is een van de meest opvallende persoonlijkheden in de jonge Europese jazzscene. Met haar bekoorlijke tedere en evenzo expressieve stem bouwt Simin Tander bruggen tussen westerse jazz en vocale vluchten naar het Midden-Oosten, tussen songwriting-experiment, chanson en intieme ballads.

In haar concerten weet zij haar publiek te betoveren. Met haar kwartet stippelt Tander op haar tweede CD een fascinerende route uit naar haar Oosterse erfgoed en neemt ze ons mee in de diepten van haar ziel. Met haar inspiratie vangt ze alle bewegingen van de ziel, kwetsbaar als een adem of draad, hen verenigend tot een schitterende expressie van diepe emoties en prachtige klanken.

Tander is in Nederland en Duitsland al lang geen geheim meer. In de afgelopen jaren groeide zij steeds meer tot een internationaal gevraagde artieste, won meerdere prijzen, ontving lovende recensies en trad met haar vaste kwartet op gerenommeerde podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Women In Jazz Festival Halle (D), Jazzahead! (D), Catania Jazz (I), Hong Kong Jazzfestival, Madrid Jazzfestival, Lagny Jazzfestival (FR), Leipziger Jazztage, Jazzmeeting Berlin en het Jarasum Festival in Zuid Korea.

Vanavond is zij met haar gelouterde Quartet te gast bij JINJAZZ in het intieme Brebl: een niet te missen kans.

Bezetting: Simin Tander - zang, Jeroen van Vliet - piano en electronics, Cord Heineking - contrabas, Etienne Nilessen - drums.laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.