Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence: Trio Vermeerssen/Nijland/Jaspers

woensdag 23 nov 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence: Trio Vermeerssen/Nijland/Jaspers


Talking Cows (foto: Julia M. Free)

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. Kom dus kijken naar de top van de toekomst.

Vanavond Trio Vermeerssen/Nijland/Jaspers.
Drummer Thomas Jaspers zit in het laatste jaar van het ArtEZ conservatorium en vanavond presenteert hij een trio met 2 door de wol geverfde musici: Frans Vermeerssen en Dion Nijland. Frans Vermeerssen en bassist Dion Nijland spelen al vele jaren met elkaar (o.a. in het vermaarde jazzkwartet 'Talking Cows') en zijn beiden bekende namen in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziekscene.

Frans Vermeerssen speelde als sidemen o.a. bij Bik Bent Braam en Willem Breuker Kollektief en werkt(e) als bandleider met o.a. All Ears, Transatlantic Sextet en Talking Cows.

Dion Nijland speelt momenteel in de groepen HOT, Dimami, De Bende van Drie, VANBINSBERGEN PLAYSTATION, The Chronometer’s Orchestra & Bogerous.

Ze zullen de avond vullen met een spannend programma bestaande uit stukken van de bandleden aangevuld met composities van bekende jazzcomponisten.

Oftewel het wordt weer een mooie jazzavond

laatste updates

Image
Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.