Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - MONK!

woensdag 16 nov 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - MONK!
A tribute to Thelonious Monk.

Thelonious Monk is één van de groten van de Jazzmuziek tot op de dag van vandaag is hij een inspiratie bron voor vele musici. Zo ook voor het trio MONK!

Monk wordt geroemd om zijn enorme gevoel voor ritmiek en melodie. Hij staat bekend als een van de meest jazzy spelers binnen de jazzmuziek. Een muzikant met een geheel eigen visie en een dwars karakter. Net als alle groten was hij spraakmakend in zijn ideeën welke hij trouw is gebleven.

Vanavond een eerbetoon aan deze grote muzikant door een nieuwe generatie musici. Verwacht een concert vol swing, uitdagingen soms speels, soms blue maar altijd met een dwars randje.

Bezetting: Marius van den Brink (piano, o.a. Millenium Jazz Orchestra, JazzArt), Tobias Nijboer (contrabas, o.a. Benjamin Herman, Fuse, Phil's Music Lab),  Bouke Hofma (drums, o.a. Raad van Toezicht, Ochsen).

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.