Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ROEST

woensdag 19 okt 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ROEST


ROEST

ROEST is een jazzrock kwartet dat sounds uit de hedendaagse popmuziek samen laat smelten met jazz improvisatie. Na intensief gewerkt te hebben met legio akoestische jazz formaties, ontstond bij bandleider en drummer Ruud Voesten een honger weer te gaan spelen met een elektrische band. Medio 2015 begon hij met componeren voor een eigen project wat een brug zou moeten slaan tussen de jazzmuziek en gitaarbands als The Jimi Hendrix Experience en Unknown Mortal Orchestra. Dit leverde karakteristieke composities op en ROEST was geboren.

Begin 2016 nam ROEST hun debuut EP op in studio The Church o.l.v David Hoogerheide (Bram Stadhouders, Cheaters). Deze EP is uitgekomen in juni 2016.

Live staat ROEST voor energieke en dynamische improvisatie, afgewisseld met filmische melodieën over beukende grooves. De composities, geïnspireerd door sprookjes, film en het dagelijks leven spelen al duwend, trekkend en schurend met de verbeelding.

Bezetting: Ruud Voesten - drums/composities, Federico Castelli - gitaar, Alessandro Fongaro - bas, Tom Ridderbeekx - trompet.

laatste updates

Image
Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.