Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ROEST

woensdag 19 okt 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ROEST


ROEST

ROEST is een jazzrock kwartet dat sounds uit de hedendaagse popmuziek samen laat smelten met jazz improvisatie. Na intensief gewerkt te hebben met legio akoestische jazz formaties, ontstond bij bandleider en drummer Ruud Voesten een honger weer te gaan spelen met een elektrische band. Medio 2015 begon hij met componeren voor een eigen project wat een brug zou moeten slaan tussen de jazzmuziek en gitaarbands als The Jimi Hendrix Experience en Unknown Mortal Orchestra. Dit leverde karakteristieke composities op en ROEST was geboren.

Begin 2016 nam ROEST hun debuut EP op in studio The Church o.l.v David Hoogerheide (Bram Stadhouders, Cheaters). Deze EP is uitgekomen in juni 2016.

Live staat ROEST voor energieke en dynamische improvisatie, afgewisseld met filmische melodieën over beukende grooves. De composities, geïnspireerd door sprookjes, film en het dagelijks leven spelen al duwend, trekkend en schurend met de verbeelding.

Bezetting: Ruud Voesten - drums/composities, Federico Castelli - gitaar, Alessandro Fongaro - bas, Tom Ridderbeekx - trompet.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.