Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - The Don’t Let The Bed Bugs Bite Band

woensdag 28 sep 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - The Don’t Let The Bed Bugs Bite Band

Musici die met grote regelmaat de maandelijkse jamsessie bij café de Kroon in Nijmegen bezochten, besloten eind 2011 om een band te beginnen. Dit resulteerde in The Don’t Let The Bed Bugs Bite Band. Zij brengen graag een aanstekelijke, jeukende, kriebelende mix van jazzy en funky liedjes ten gehore. 

Nummers uit een breed arsenaal van jazzlegendes zoals Hank Mobley, Loe Donaldson en Miles Davis komen langs. Maar ook nieuwere jazziconen, zoals Joshua Redman, Roy Hargrove en Benjamin Herman staan op het repertoire.

The Don't Let The Bed Bugs Bite Band stelt speciaal voor deze avond weer een nieuw programma samen, dit keer met trompettist Michiel Poell en zangeres Maartje KniestBezetting: Michiel Poell - trompet, Maartje Kniest - zang, Fokko Wesselius en Maaike Teunissen - saxofoons, Paul Vermeulen - piano, Folkert Cannegieter - bas, Sacha Boret - drums.

Website: www.facebook.com/TDLTBBBB

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.