Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - De Beren Gieren

woensdag 21 sep 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - De Beren Gieren


De Beren Gieren (© Grégoire Verbeke)

Top van de Belgische en Europese Jazz!

Het Belgisch-Nederlandse elektro- akoestische piano trio De Beren Gieren staat bekend om zijn unieke, energieke sound, sprankelende melodieën, complexe structuren en eigenzinnige titels. Ze brengen een mengeling van polyritmische soundscapes, ingewikkelde wendingen en meezingers en kunnen stemmingen plotseling laten omslaan. Kortom, een live belevenis die je zeker niet mag missen!

Na hun alom geprezen live album “The Detour Fish” (Clean Feed, 2014) met trompettiste Susana Santos Silva en andere samenwerkingen met o.a. Marc Ribot, Louis Sclavis en Jan Klare, touren De Beren Gieren momenteel door Europa met hun derde trio release “One Mirrors Many” (Clean Feed, 2015). Op dit album voegen ze zelfgemaakte elektronica toe, die hun kenmerkende akoestische piano-bas-drums sound verrijkt met ongrijpbare nieuwe klanken. Dit caleidoscopische kunstwerk heeft ondertussen al een pak lovende kritieken ontvangen van nationale en internationale pers. Jazzism prees het album zelfs als meest invloedrijke en actuele album van dit moment.

Bezetting: Fulco Ottervanger - piano, Lieven van Pee - bas, Simon Segers - percussie.

Website: http://www.deberengieren.be

laatste updates

Image
Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie. 

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.