Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Carmen Gomes Inc.

zondag 25 mei 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Carmen Gomes Inc.


Carmen Gomes

Carmen Gomes (zang) - Folker Tettero (gitaar) - Peter Bjørnild (bas) - Marcel van Engelen (drums)

Carmen Gomes heeft aan het conservatorium gestudeerd en dacht in haar naïviteit dat zij er alles zou kunnen leren wat er te leren viel qua muziek. Maar de liefde voor de jazz, voor het anders proberen te doen dan gisteren, het gemak waarmee deze stijl zich vermengt met andere: blues, funk, pop, wereldmuziek zelfs folk en het eeuwige mixen, mengen, opnieuw uitvinden en zoeken spreekt Carmen Gomes aan. In haar band heeft zij gelijkgestemde zielen om zich heen verzameld. Peter Bjørnild speelt lyrisch en aards. Met zijn klassieke achtergrond, zijn eeuwige zoektocht naar een 'beter' geluid, en zijn inventiviteit is hij een topbassist. Marcel van Engelen is een zeer technisch begaafde drummer. Hij kan alles doen wat hij hoort en laat zijn drums 'zingen'. Het transparate geluid van Folker Tettero's gitaar is juist voor de muziek van Carmen Gomes heel geschikt. Hij heeft een geweldige timing, en heeft wortels in jazz, blues en funk. Dit concert is vrij toegankelijk.

Meer informatie: http://www.carmengomes.com

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.