Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Waterland Trio (Courbois/Dikker/van Oostrum)

donderdag 05 mei 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Waterland Trio (Courbois/Dikker/van Oostrum)
Vanavond het legendarische Waterland Trio bij JinJazz@Brebl bestaande uit Loek Dikker - piano, Pierre Courbois - drums en Leo van Oostrum alt- en sopraansax.

Loek Dikker leidt sinds de jaren zeventig vele Waterland-formaties, waaronder dit trio - met altist Leo van Oostrom en drummer Pierre Courbois - waarmee hij al in 1975 in het Bimhuis optrad. Het repertoire bestaat uit composities van Dikker, in de jazztraditie geschreven, maar met invloeden uit volksmuziek, klassieke muziek en filmmuziek. Dat laatste is geen wonder want behalve een gelauwerd jazzpianist is Dikker componist voor theater, dans en film, die voor zijn omvangrijke oeuvre van filmscores o.a. een Gouden Kalf en een Saturn Award ontving.

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.