Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Frank Windemuller Group

donderdag 28 apr 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Frank Windemuller Group
“Pianist en componist Frank Windemuller is uit een zeldzaam soort hout gesneden, zijn muziek is intelligent en gloedvol, en rijk aan bijzondere vondsten. Zijn composities zijn vaak prachtige bouwwerken, soms kleine parels, getuigend van een groot gevoel voor poëzie. Nergens komt de persoon Windemuller opdringerig naar voren, steeds is het de muziek zelf waar het om draait, terwijl het leiderschap van de pianist door alles heen voelbaar blijft” (Jeroen van Vliet)

De Frank Windemuller Group is een kwartet onder leiding van pianist en componist Frank Windemuller. De groep speelt composities geschreven door Frank, stukken die weliswaar geworteld zijn in de moderne jazz, maar gevoed zijn door een veel breeder muzikaal spectrum.

Balanceren tussen improvisatie en compositie, tussen individu en collectief, tussen eenvoud en complexiteit zijn kernelementen in zijn muziek, maar bóven alles staat de emotionele boodschap van de muziek, en de noodzaak deze over te brengen naar het publiek.

De Frank Windemuller Group speelde onder andere op het Harmos Plural Festival in Portugal, op de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis, en bij VPRO’s Vrije Geluiden. In mei 2014 kwam hun debuut album ‘METEORITE’ uit opgenomen in de gerenommeerde Fattoria Musica Studios in Osnabrück.

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.