Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Frank Windemuller Group

donderdag 28 apr 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Frank Windemuller Group
“Pianist en componist Frank Windemuller is uit een zeldzaam soort hout gesneden, zijn muziek is intelligent en gloedvol, en rijk aan bijzondere vondsten. Zijn composities zijn vaak prachtige bouwwerken, soms kleine parels, getuigend van een groot gevoel voor poëzie. Nergens komt de persoon Windemuller opdringerig naar voren, steeds is het de muziek zelf waar het om draait, terwijl het leiderschap van de pianist door alles heen voelbaar blijft” (Jeroen van Vliet)

De Frank Windemuller Group is een kwartet onder leiding van pianist en componist Frank Windemuller. De groep speelt composities geschreven door Frank, stukken die weliswaar geworteld zijn in de moderne jazz, maar gevoed zijn door een veel breeder muzikaal spectrum.

Balanceren tussen improvisatie en compositie, tussen individu en collectief, tussen eenvoud en complexiteit zijn kernelementen in zijn muziek, maar bóven alles staat de emotionele boodschap van de muziek, en de noodzaak deze over te brengen naar het publiek.

De Frank Windemuller Group speelde onder andere op het Harmos Plural Festival in Portugal, op de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis, en bij VPRO’s Vrije Geluiden. In mei 2014 kwam hun debuut album ‘METEORITE’ uit opgenomen in de gerenommeerde Fattoria Musica Studios in Osnabrück.

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.