Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Tineke Postma Sonic Halo featuring Greg Osby

donderdag 07 apr 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Tineke Postma Sonic Halo featuring Greg Osby
Op 9 december 2015 ontving saxofoniste Tineke Postma in een bomvol Bimhuis de Buma Boy Edgarprijs. In het kader van deze onderscheiding met de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland gaat Tineke nu op tournee met haar Amerikaanse groep Sonic Halo. Sonic Halo was slechts tweemaal eerder in Nederland te zien, een unieke kans dus!Een spannende combinatie, deze groep van de Nederlandse alt saxofoniste Tineke Postma (1978) en haar befaamde Amerikaanse collega Greg Osby (1960). Samen maakten ze het album Sonic Halo, dat door Challenge Records werd uitgebracht. Het album bevat louter eigen composities waarin het tweetal de originele, in Europa gewortelde aanpak van Postma laat contrasteren met de eigentijdse energieke opvatting van Amerikaan Osby. Tineke Postma ontmoette Greg Osby in 2007 tijdens een tournee in Mexico. Vervolgens fungeerde hij als mentor voor haar in New York, wat leidde tot een drastische verandering in haar muzikale opvattingen. Beiden spelen alt- en sopraan saxofoon, en ook dat leidt tot verrassende confrontaties. Net als Greg Osby (hij maakte dertien albums voor Blue Note!) is Tineke Postma een internationaal hoog gewaardeerde jazzmuzikant; zij is een van de weinige Europeanen die voorkomt in de polls van jazzmagazine Downbeat en in 2015 won zij de Buma Boy Edgar Prijs. Tineke is als docent verbonden aan Hochschule Osnabrück in Duitsland en het conservatorium van de Hanze Hogeschool Groningen.

Pers
- All About Jazz (VS 2014)
"Greg Osby has influenced legions of saxophonists over the past two-plus decades. On Sonic Halo, one of those players, Tineke Postma" stands tall beside him. A passionate dialogue that delights with its intelligent eloquence and lyrical expression. Hints of melancholy as the saxophones alternate poetic improvisations."

- De Standaard (BE) August 2014
“De muziek ademt de hedendaagse postbop en wordt met flair uitgevoerd."

- The Guardian (UK)
“Imaginative, accomplished contemporary jazz from an A-list group”

Bezetting: Tineke Postma - sopraan en alt sax, Greg Osby - alt sax, Florian Weber – piano, Clemens van der Feen –bas, Dan Weiss: drums

Link: http://www.tinekepostma.com

Muziek: www.tinekepostma.com/videofoto's

laatste updates

Image
Phat Cool Big Band ft. Mete Erker

The PCBB is een intens funky, vet groovende én dansbare bigband met als hoofddoel; het voortzetten van de bigband traditie maar dan wel in een hedendaags hip 'Phat en Cool' jasje !!!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.