Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@EasterJazz - EASTER JAZZ

maandag 28 mrt 2016

The Shuffle Berg en Dalseweg 200 Nijmegen

JINJAZZ@EasterJazz - EASTER JAZZ


De Raad van Toezicht

Dit jaar neemt JINJAZZ Nijmegen deel aan EASTER JAZZ op de locatie waar JINJAZZ in 2001 is begonnen: The Shuffle; Back to the Roots. Voor deze editie geeft JINJAZZ een Carte Blanche aan De Raad van Toezicht.

"De Raad van Toezicht  is een 11-koppig powerhouse! Een speelse maar supersolide groep jonge goden van een nieuwe generatie, die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy.

Het resultaat: een eigentijdse melange van Jazz, Funk, Rock en Latin. 

De Raad van Toezicht schrijft en arrangeert haar eigen stukken. De arrangementen zijn uitgekiend en rijk, waardoor de grote en kleurrijke bezetting op de juiste momenten de haren van het publiek overeind speelt, maar er ook veel ruimte is voor improvisatie. Zowel ritmisch als harmonisch zit de jazz stevig verankerd in de muziek, maar leidt het mengen van Jazz met Pop- en Latinstijlen tot een toegankelijk en fris geluid. De grooves zijn soms subtiel, soms heftig en dik, en niet als minste: zeer dansbaar. De Raad is een echte band - geen "collectief". En dat hoor en zie je.

De Raad van Toezicht heeft het afgelopen jaar gespeeld op een aantal belangrijke podia waaronder: Music Meeting, JINJAZZ, Domicil, gedraaid op Radio 6, etc. Waar ze ook spelen, is men overweldigd door de enorme energie en het enthousiasme, maar ook zeker de klasse van De Raad van Toezicht."In een grote band als de Raad van Toezicht zitten veel verschillende soorten muzikanten. De band heeft dan ook tal van dochterbezettingen samengesteld voor een zeer diverse invulling van de dag in The Shuffle: van jazz tot gospel van Funk tot Swing en van jam tot impro.
Mis het niet De Raad van Toezicht staat garant voor een muzikaal feest!

Set 1 De Raad van Toezicht
Set 2 MiniRaad - Jazzrock Stars (ft Special Guest!)
Set 3 MiniRaad - Ulrich/Leever/Hofma (Gitaartrio)
Set 4 De Raad van Toezicht - Collective Jam
Set 5 MiniRaad - Jazz/swing
Set 6 De Raad van Toezicht

Joël Botma - trumpet
Frank van Hassel - alto sax
Mirco Wessolly - violin
Jasper Mellema - keys
Philipp Frenzel - keys
Philipp Ullrich - guitar
Daan Leever - bass
Teun Creemers - bass
Janik Hüsch - drums, percussion
Bouke Hofma - drums, percussion

https://www.facebook.com/deraadvantoezicht

http://www.deraadvantoezicht.nl

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.