Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence Trio Charalambous/Nowak/Nillesen

donderdag 24 mrt 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence Trio Charalambous/Nowak/Nillesen
Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht.

Voor deze ArtEZ In Residence heeft Nikos Charalambous, een jonge gitarist uit Cyprus, musici van verschillende generaties en achtergrond uitgenodigd. De musici die hij heeft uitgenodigd zijn niet de minste, Matthias Nowak en Etienne Nillesen zullen hem deze avond vergezellen. Het zal een muzikale reis worden waarbinnen verschillende stijlen elkaar ontmoeten en samensmelten.

Bassist Matthias Akeo Nowak, werd in 1976 geboren in Berlijn. Hij studeerde orkestmuziek en jazz aan het conservatorium van Mannheim en het Queens College in New York. Daarnaast heeft hij masterclasses gehad van groten als Charlie Haden, Drew Gress en Eric Harland. Op het moment is hij een van de drijvende krachten binnen de Keulse moderne jazz scene. Hij heeft samengewerkt met o.a. Gunter Hampel, Angelicka Niescier en Seal. Naast tal van samenwerkingen heeft hij zijn eigen trio: Koi –Trio.
http://www.koi-trio.de/media/musik/

Drummer en componist Etienne Nillesen geboren onder de rook van Nijmegen maakt ook deel uit van de levendige Keulse Jazz scene. Naast muzikant en componist is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Zijn unieke speelstijl wordt geroemd door velen en in zijn carrière heeft hij samengewerkt met groten als Rudi Mahall, Claudio Puntin, Sebastian Gramss, Ernst Reijseger, Shelley Hirsch, Wolter Wierbos, Michiel Braam en Simin Tander.
www.etiennenillesen.com

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.