Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence Trio Charalambous/Nowak/Nillesen

donderdag 24 mrt 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ In Residence Trio Charalambous/Nowak/Nillesen
Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht.

Voor deze ArtEZ In Residence heeft Nikos Charalambous, een jonge gitarist uit Cyprus, musici van verschillende generaties en achtergrond uitgenodigd. De musici die hij heeft uitgenodigd zijn niet de minste, Matthias Nowak en Etienne Nillesen zullen hem deze avond vergezellen. Het zal een muzikale reis worden waarbinnen verschillende stijlen elkaar ontmoeten en samensmelten.

Bassist Matthias Akeo Nowak, werd in 1976 geboren in Berlijn. Hij studeerde orkestmuziek en jazz aan het conservatorium van Mannheim en het Queens College in New York. Daarnaast heeft hij masterclasses gehad van groten als Charlie Haden, Drew Gress en Eric Harland. Op het moment is hij een van de drijvende krachten binnen de Keulse moderne jazz scene. Hij heeft samengewerkt met o.a. Gunter Hampel, Angelicka Niescier en Seal. Naast tal van samenwerkingen heeft hij zijn eigen trio: Koi –Trio.
http://www.koi-trio.de/media/musik/

Drummer en componist Etienne Nillesen geboren onder de rook van Nijmegen maakt ook deel uit van de levendige Keulse Jazz scene. Naast muzikant en componist is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Zijn unieke speelstijl wordt geroemd door velen en in zijn carrière heeft hij samengewerkt met groten als Rudi Mahall, Claudio Puntin, Sebastian Gramss, Ernst Reijseger, Shelley Hirsch, Wolter Wierbos, Michiel Braam en Simin Tander.
www.etiennenillesen.com

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.