Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - CNIRBS

donderdag 17 mrt 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - CNIRBS
Knirps: onderdeurtje, kind, klein duimpje, peuter, dreumes, kleintje, dwerg, gnoom, kruimel. In 1928 bedacht Hans Haupt zijn opvouwbare paraplu en noemde hem Knirps. Tachtig jaar later bedenkt een pianist CNIRBS! en hun cd Hey Kollege houdt de regen niet tegen, maar verschaft het publiek de volle muzikale lading. - Henry Altmann

CNIRBS combineert wilde improvisaties, complexe ritmes van over de hele wereld en elementen uit volkse drinkmuziek met vrije klanken en heldere beats. Het geheel wordt door elektronische frequenties opgestookt tot de energie van een snelkookpan vlak voordat die barst. In hun muziek vind je indie-rock en humor, avant-garde jazz en Oost-Europese volksmuziek, disco-grooves, elektronica en invloeden uit Afrikaanse en Caribische muziek.

De live ervaring van deze band is spectaculair: razendsnelle virtuoze lijnen buitelen over elkaar heen, spatgelijk gespeeld of juist in opzwepende tegenbewegingen. Tegelijkertijd blijft hun muziek - bij al dat gezwoeg - licht van toon. Net als voor iemand als Frank Zappa, is het hun enige ambitie een bijdrage te leveren aan ‘het vermaken van de mensheid’.

In 2014 was CNIRBS onderdeel van de Duitse Jazz Expo jazzahead! en stuurde het Duitse Goethe Instituut het Hamburgse jazztrio op tournee door zeven Afrikaanse landen, België en Maleisië. Terug naar de Afrikaanse roots van de jazz. Nu in Brebl.

Bezetting: Matthäus Winnitzki - keyboard/compositions, Konrad Ullrich - drums, Stephan Meinberg - trumpet/euphonium.foto's

laatste updates

Topact

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.