Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Mona Lisa Overdrive

donderdag 22 mei 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Mona Lisa Overdrive

Jesse van Ruller (guitar) - Stefan Lievestro (bass) - Arno Krijger (hammond organ) - Hans van Oosterhout (drums)

Over het concert in Paradox:
Mona Lisa Overdrive brengt al het goede van improvisatiemuziek en eigentijdse, hippe klanken samen. Op een overtuigende manier. Het concert in Paradox stond al bij de eerste noten als een huis. Het begon met 'Spritz', ook het openingsnummer van de cd. Op een dwingend bed van slagwerk en contrabas pakten zowel gitaar als Hammondorgel overrompelend uit en in deze paar woorden is meteen het karakter van het concert geschetst. Mona Lisa Overdrive is een groep in een all-starbezetting, die slechts door de individuele kwaliteiten van de groepsleden, een kolossaal groepsgeluid als dit kan opzetten. Elk samenspel, elke uitdaging, elk duel, elk duet, alles klopt als een bus bij Mona Lisa Overdrive. Als Jesse van Ruller zich in 'Picknick at Bikini' betoont als de vergeten rockgitarist Tommy Bolin, dan had deze overleden musicus zich een begeleider als Hans van Oosterhout mogen wensen. En als Arno Krijger de traditie van Hammondhelden als Jimmy McGriffin, Jack McDuff en Richard 'Groove' Holmes naar de vaantjes speelt, dan is er Stefan Lievestro om dat 'leed' te verzachten. (Jazzenzo)

Meer informatie: http://www.monalisaoverdrive.nl

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.