Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Trio Bennink/Glerum/Moore

donderdag 03 mrt 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Trio Bennink/Glerum/Moore


Han Bennink (foto: Jelmer de Haas)

Het Trio Bennink/Moore/Glerum: drie toonaangevende musici binnen de Nederlandse en Europese Jazz, zowel binnen hun eigen ensembles als binnen het legendarische ICP Orkest dat in 2017 50 jaar bestaat. Vanavond zijn ze de muzikanten van wereldformaat te gast als trio.

Han Bennink, slagwerk
Dummer en multi-instrumentalist Han Bennink is een veelzijdige muzikant. In de jaren zestig begleidde hij Amerikanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy. Tegelijkertijd speelde Bennink een aktieve rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek. Hij staat bekend om zijn geheel eigen stijl van drummen waarbij hij gebrukt maakt van alles wat voorhanden is zijn publiek meestal in verbazing achterlatend. Zoals the Guardian stelt: “Everybody should, before they die, see Han Bennink”.
Bennink heeft in zijn veelzijdige carrière tal van prijzen ontvangen. Bennink is winnaar van de Wessel Ilcken Prijs (voorloper van de Boy Edgar Prijs) van 1967, European Jazz Award (2008) en de Skoda Jazz Price (2013).

Michael Moore, klarinet/saxofoon
Michael Moore studeerde in Boston aan het New England Conservatory en speelde in de groepen van George Russell en Jaki Byard. In 1977 kwam hij naar Europa als lid van de Salt Lake Mime Troupe. Sindsien woont hij in Amsterdam. Michael Moore leidt de groepen Available Jelly, The Persons en het wereldvermaarde Clusone Trio daarnaast maakt hij onderdeel uit van het ICP Orkest. Michael Moore is winnaar van de Bird Award van het North Sea Jazz Festival, alsmede de Boy Edgar Prijs (1986)

Ernst Glerum, contrabas
Ernst Glerum volgde de opleiding klassieke contrabas bij Henk Guldemond aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij koos voor de jazz en de geïmproviseerde muziek. Hij werkte samen met Jan Cees Tans, voor wiens orkesten hij ook componeerde. Naar aanleiding van een compositieopdracht van het NOS jazz festival richtte Ernst Glerum eenmalig het orkest New Klook-a-bilities op, en later ook zijn eigen orkest New Metropolitan Music. Ernst Glerum is ook een begenadigde pianist en treed regelmatig op met zijn trio Omnibus. Ernst is lid van het ICP Orkest, en winnaar van de Boy Edgar Prijs van 2009.foto's

laatste updates

Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

Het grensverleggende Muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ Bestaat 25 jaar. Daarnaast staat oprichter Paul Van Kemenade 40 jaar op het podium. Reden om eens goed uit te pakken met Paul van Kemenande Quintet, Duo Jorit Westerhof/Morris Kliphuis en Ronald Snijders band.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.