Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Trio Bennink/Glerum/Moore

donderdag 03 mrt 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Trio Bennink/Glerum/Moore


Han Bennink (foto: Jelmer de Haas)

Het Trio Bennink/Moore/Glerum: drie toonaangevende musici binnen de Nederlandse en Europese Jazz, zowel binnen hun eigen ensembles als binnen het legendarische ICP Orkest dat in 2017 50 jaar bestaat. Vanavond zijn ze de muzikanten van wereldformaat te gast als trio.

Han Bennink, slagwerk
Dummer en multi-instrumentalist Han Bennink is een veelzijdige muzikant. In de jaren zestig begleidde hij Amerikanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy. Tegelijkertijd speelde Bennink een aktieve rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek. Hij staat bekend om zijn geheel eigen stijl van drummen waarbij hij gebrukt maakt van alles wat voorhanden is zijn publiek meestal in verbazing achterlatend. Zoals the Guardian stelt: “Everybody should, before they die, see Han Bennink”.
Bennink heeft in zijn veelzijdige carrière tal van prijzen ontvangen. Bennink is winnaar van de Wessel Ilcken Prijs (voorloper van de Boy Edgar Prijs) van 1967, European Jazz Award (2008) en de Skoda Jazz Price (2013).

Michael Moore, klarinet/saxofoon
Michael Moore studeerde in Boston aan het New England Conservatory en speelde in de groepen van George Russell en Jaki Byard. In 1977 kwam hij naar Europa als lid van de Salt Lake Mime Troupe. Sindsien woont hij in Amsterdam. Michael Moore leidt de groepen Available Jelly, The Persons en het wereldvermaarde Clusone Trio daarnaast maakt hij onderdeel uit van het ICP Orkest. Michael Moore is winnaar van de Bird Award van het North Sea Jazz Festival, alsmede de Boy Edgar Prijs (1986)

Ernst Glerum, contrabas
Ernst Glerum volgde de opleiding klassieke contrabas bij Henk Guldemond aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij koos voor de jazz en de geïmproviseerde muziek. Hij werkte samen met Jan Cees Tans, voor wiens orkesten hij ook componeerde. Naar aanleiding van een compositieopdracht van het NOS jazz festival richtte Ernst Glerum eenmalig het orkest New Klook-a-bilities op, en later ook zijn eigen orkest New Metropolitan Music. Ernst Glerum is ook een begenadigde pianist en treed regelmatig op met zijn trio Omnibus. Ernst is lid van het ICP Orkest, en winnaar van de Boy Edgar Prijs van 2009.foto's

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.