Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Richie Reichgelt Quintet

donderdag 18 feb 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Richie Reichgelt Quintet
Vanavond presenteert Richie Reichgelt zijn nieuwste ensemble: het Richie Reichgelt Quintet. Deze Nijmeegse gitarist is hier vooral bekend door zijn Jazz Republic en heeft Nijmegen inmiddels verruild voor de jazzhoofdstad van Europa: Berlijn. Aldaar ontstond zijn idee voor een internationaal ensemble.

De liefde voor gitaar begon bij Richie al vroeg, namelijk op zijn 5e, na het beluisteren van Paco de Lucia; er moest en zou een gitaar komen. Al jong gedreven, volgde een intensieve studie bij docent Ton van Engelen. Vervolgens een studie aan het Conservatorium van Den Haag alwaar hij ook zijn master behaalde. Alsof dat nog niet genoeg was heeft Richie ook nog lessen gehad van Peter Bernstein.

Deze inspanningen hebben geleid tot tal van mooie ensembles en concerten waarbinnen hij speelde met o.a. Eric Ineke, Roy Hargrove, Shirma Rouse,Tineke Postma, John Ruocco, Willie Jones III, Rob van Bavel, Joost van Schaijk, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis en Hal Tsuchida.

Nou deze quote zegt genoeg: “The first time I heard Richie play I immediately noticed his beautiful natural sound and his timing” (Dave Liebman)

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.