Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Richie Reichgelt Quintet

donderdag 18 feb 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Richie Reichgelt Quintet
Vanavond presenteert Richie Reichgelt zijn nieuwste ensemble: het Richie Reichgelt Quintet. Deze Nijmeegse gitarist is hier vooral bekend door zijn Jazz Republic en heeft Nijmegen inmiddels verruild voor de jazzhoofdstad van Europa: Berlijn. Aldaar ontstond zijn idee voor een internationaal ensemble.

De liefde voor gitaar begon bij Richie al vroeg, namelijk op zijn 5e, na het beluisteren van Paco de Lucia; er moest en zou een gitaar komen. Al jong gedreven, volgde een intensieve studie bij docent Ton van Engelen. Vervolgens een studie aan het Conservatorium van Den Haag alwaar hij ook zijn master behaalde. Alsof dat nog niet genoeg was heeft Richie ook nog lessen gehad van Peter Bernstein.

Deze inspanningen hebben geleid tot tal van mooie ensembles en concerten waarbinnen hij speelde met o.a. Eric Ineke, Roy Hargrove, Shirma Rouse,Tineke Postma, John Ruocco, Willie Jones III, Rob van Bavel, Joost van Schaijk, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis en Hal Tsuchida.

Nou deze quote zegt genoeg: “The first time I heard Richie play I immediately noticed his beautiful natural sound and his timing” (Dave Liebman)

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.