Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Kika!

donderdag 11 feb 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Kika!
Onze eigen Nijmeegse Kika Sprangers heeft een Carte Blanche gekregen. Saxofoniste Kika Sprangers speelt ruim tien jaar. Momenteel studeert ze jazz aan het Conservatorium Utrecht bij Toon Roos en Marc Scholten. Op haar zestiende zette ze haar eigen negentienkoppige soul/funk-orkest op waarmee ze voor een uitverkochte zaal in Doornroosje speelde. Dit jaar speelt ze in de vierde editie van het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse, waarmee ze afgelopen zomer op veel grote jazzpodia in Nederland stond en in oktober samenwerkte met het Metropole Orkest. Eerder stond ze met haar eigen jazzkwartet in de finale van het Leiden Jazz Award en won ze de publieksprijs van de voorronden. In haar muziek verbindt ze de lyriek en het klankbeeld van de jazz met een strakke en steady groove. Door veel te spelen blijft Kika haar eigen stijl verder ontwikkelen waarbij zij haar publiek voortdurend betrekt. Één ding staat voorop, en dat zal volgens haar ook altijd het uitgangspunt voor haar muziek zijn: “spelen wat je voelt”.

Bezetting: Kika Sprangers - sopraan- en altsaxofoon, Eric Brugmans - gitaar, Manuel Wouthuysen - piano, Danny van Ruitenburg - bas, Benjamin Torbijn - drums.

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.