Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Kapok

donderdag 04 feb 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Kapok
Energieke, compacte mengvorm van pop en jazz!

Kapok is een jonge Nederlandse band met een verrassende bezetting: Morris Kliphuis op hoorn, Timon Koomen op gitaar en Remco Menting op percussie en drums. Kapok brengt de energie en compacte vorm van pop samen met elementen uit jazz en improvisatie. Kapok speelt muziek die tegelijk nieuw en herkenbaar is, die strak en zelfverzekerd kan zijn om het volgende moment af te slaan richting fascinerend, abstract vrij spel. De vele optredens van Kapok werden enthousiast ontvangen, ook in het popcircuit. Morris Kliphuis speelde tot 2012 in het orkest van Kyteman.

‘Het trio is sterk in opzwepend samenspel, met ludieke motieven, meerstemmige melodieën en stuwende en eigenzinnige ritmen’ (Jazzism).

Vanavond spelen zij stukken van hun bejubelde album “Glass To Sand”. Enkele citaten: “Kapok sloopt genres met speels gemak” ( 3voor12 VPRO), “Of het nu pop of rock met een jazzmentaliteit is, of andersom: het is vrij van geest, ongeremd en oorstrelend innovatief” (NRC). JIN is verheugd dit jonge frisse trio te presenteren: een perfecte mix van stijlen!

Bezetting: Morris Kliphuis - hoorn, Timon Koomen - gitaar, Remco Menting- percussie en drums.

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.