Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Kapok

donderdag 04 feb 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Kapok
Energieke, compacte mengvorm van pop en jazz!

Kapok is een jonge Nederlandse band met een verrassende bezetting: Morris Kliphuis op hoorn, Timon Koomen op gitaar en Remco Menting op percussie en drums. Kapok brengt de energie en compacte vorm van pop samen met elementen uit jazz en improvisatie. Kapok speelt muziek die tegelijk nieuw en herkenbaar is, die strak en zelfverzekerd kan zijn om het volgende moment af te slaan richting fascinerend, abstract vrij spel. De vele optredens van Kapok werden enthousiast ontvangen, ook in het popcircuit. Morris Kliphuis speelde tot 2012 in het orkest van Kyteman.

‘Het trio is sterk in opzwepend samenspel, met ludieke motieven, meerstemmige melodieën en stuwende en eigenzinnige ritmen’ (Jazzism).

Vanavond spelen zij stukken van hun bejubelde album “Glass To Sand”. Enkele citaten: “Kapok sloopt genres met speels gemak” ( 3voor12 VPRO), “Of het nu pop of rock met een jazzmentaliteit is, of andersom: het is vrij van geest, ongeremd en oorstrelend innovatief” (NRC). JIN is verheugd dit jonge frisse trio te presenteren: een perfecte mix van stijlen!

Bezetting: Morris Kliphuis - hoorn, Timon Koomen - gitaar, Remco Menting- percussie en drums.

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.