Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Phat Cool Big Band

donderdag 28 jan 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Phat Cool Big Band
Phat Cool Bigband is niet zo maar een big band! Naast nummers van o.a. New Cool Collective, New Generation Bigband, Yellowjackets en Gordon Goodwin, speelt de PCB een snufje swing, maar vooral veel lekker vette Fusion en Funk in big band style! Dat lieten ze afgelopen jaar al verpletterend horen in Brebl, Nu voor de tweede keer in de nieuwe culturele hotspot van Nijmegen: Brebl. Het repertoire is weer flink vernieuwd en Tirsa Guelen versterkt de gelederen met zang! 

Het wordt weer een Phat Coole avond!

Bezetting:
Tirsa Guelen zang
Frank van Hassel, Pieter Engels, Michael Saedt, Rob Tweehuysen en Rob Strick saxen
Rob van Huizen, Gert-jan Vissers, Hans Klaver en Hans Smits trompetten
Frans Heeremans, Hiddo Born, Simon Stiller en Eric Jansen trombones
Daniël van der Duim piano, Benno Duykers gitaar, Nils Matusiak bas, Hendrik Richler drums, Niek Meijer percussie

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.