Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Mark Alban Lotz & Lotz Of Music

donderdag 14 jan 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mark Alban Lotz & Lotz Of Music


Mark Alban Lotz

Mark Alban Lotz is een ongekend fenomeen in de Nederlandse impro-scene (Draai Om Je Oren). Fluitvirtuoos Lotz is zowel letterlijk als muzikaal een globetrotter, die zich beweegt op het scherpst van de snede op de raakvlaken van jazz en hedendaagse muziek. Met een onconventionele voordracht, virtuositeit en veel fantasie creëert hij een verpletterende visie op muziek en zijn instrumenten. Zijn releases worden dan ook door de internationale pers en radio in superlatieven ontvangen en gepresenteerd als "Best Of"‚ "Top List", "Featured Release", "Editor Pick", etc..

Lotz Of Music vormt de uitlaatklep voor zijn composities en improvisaties in een haast klassiek geïnstrumenteerde bezetting. Hier hebben zich vier modernisten op het toppunt van hun kunnen gevonden in een verfijnde balans tussen traditie en experiment, jazz en hedendaagse stilistiek. Lotz Of Music neemt de toehoorder mee in een magisch universum van serene klanken. Verrassend, van bizar tot humoristisch, maar bovenal vervoerend.

Bezetting: Mark Alban Lotz - piccolo, c-, alt-, bass- en contra bass fluit, Bansuri, geprepareerde fluit, flute’ophoon, electronica, stem, Albert van Veenendaal - geprepareerd piano, samples, Jörg Brinkman - cello, electronica, Alan Gunga Purves - squeeks, brim bram, percussie

Muziek: https://soundcloud.com/markalbanlotz/sets/cd-bite

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.