Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Mark Alban Lotz & Lotz Of Music

donderdag 14 jan 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mark Alban Lotz & Lotz Of Music


Mark Alban Lotz

Mark Alban Lotz is een ongekend fenomeen in de Nederlandse impro-scene (Draai Om Je Oren). Fluitvirtuoos Lotz is zowel letterlijk als muzikaal een globetrotter, die zich beweegt op het scherpst van de snede op de raakvlaken van jazz en hedendaagse muziek. Met een onconventionele voordracht, virtuositeit en veel fantasie creëert hij een verpletterende visie op muziek en zijn instrumenten. Zijn releases worden dan ook door de internationale pers en radio in superlatieven ontvangen en gepresenteerd als "Best Of"‚ "Top List", "Featured Release", "Editor Pick", etc..

Lotz Of Music vormt de uitlaatklep voor zijn composities en improvisaties in een haast klassiek geïnstrumenteerde bezetting. Hier hebben zich vier modernisten op het toppunt van hun kunnen gevonden in een verfijnde balans tussen traditie en experiment, jazz en hedendaagse stilistiek. Lotz Of Music neemt de toehoorder mee in een magisch universum van serene klanken. Verrassend, van bizar tot humoristisch, maar bovenal vervoerend.

Bezetting: Mark Alban Lotz - piccolo, c-, alt-, bass- en contra bass fluit, Bansuri, geprepareerde fluit, flute’ophoon, electronica, stem, Albert van Veenendaal - geprepareerd piano, samples, Jörg Brinkman - cello, electronica, Alan Gunga Purves - squeeks, brim bram, percussie

Muziek: https://soundcloud.com/markalbanlotz/sets/cd-bite

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.