Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsconcert Guus Tangelder Big Band met Fay Claassen

zaterdag 09 jan 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsconcert Guus Tangelder Big Band met Fay Claassen


Fay Claassen (foto: John Abbott)

Voor dit feestelijke nieuwjaarsconcert heeft de GTBB een bijzondere zangeres uitgenodigd. Rita Reys vond haar de enige Nederlandse zangeres die het predicaat jazzzangeres verdient!

Wereldwijd staat Fay Claassen bekend als één van de meest lyrische improviserende zangeressen. Gedurende haar 20 jarige loopbaan drukte zij altijd een sterk individueel stempel op haar professionele carrière.

Op haar eigen albums vergezelde beroemde gastsolisten haar. Fay ontving belangrijke internationale onderscheidingen en nam cd’s op met befaamde orkesten. Haar dubbelalbum ‘Two Portraits of Chet Baker’ bezorgde haar wereldwijd euforische recensies en daarnaast de eerste ‘Chet Baker Award’, een eerste plek in de ‘All About Jazz’ critics poll in New York, de ‘Choc’ van het Franse Jazz Magazine ‘Jazzman’ en de ‘Gouden Album Award’ in Nederland.

Op Fay’s eigen naam staan tot nu toe zeven albums. Haar laatste CD ‘SING!’ nam zij op met de WDR Big Band gearrangeerd door conductor Michael Abene.

Als gastsoliste is ze te horen op nog eens 15 Cd’s. Met haar album ‘Red Hot & Blue’ werd zij verkozen op de Grammy pre-nominatie lijst voor ‘Beste Jazz Vocal Album’. Voor het ‘Shakespeare album’ ontving ze in Nederland de ‘Edison Award’. De Guus Tangelder Bigband speelt composities van Bert Lochs, Oliver Nelson, Bob Mintzer en Bart Tarenskeen.

Bezetting: Saxofoon/Klarinet/dwarsfluit: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem. Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Ronald Pes Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Nico Gerarts, Piano: Hans Kwakkernaat, bas: Henk Haverhoek en drums: Pieter Bast.laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.