Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsconcert Guus Tangelder Big Band met Fay Claassen

zaterdag 09 jan 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsconcert Guus Tangelder Big Band met Fay Claassen


Fay Claassen (foto: John Abbott)

Voor dit feestelijke nieuwjaarsconcert heeft de GTBB een bijzondere zangeres uitgenodigd. Rita Reys vond haar de enige Nederlandse zangeres die het predicaat jazzzangeres verdient!

Wereldwijd staat Fay Claassen bekend als één van de meest lyrische improviserende zangeressen. Gedurende haar 20 jarige loopbaan drukte zij altijd een sterk individueel stempel op haar professionele carrière.

Op haar eigen albums vergezelde beroemde gastsolisten haar. Fay ontving belangrijke internationale onderscheidingen en nam cd’s op met befaamde orkesten. Haar dubbelalbum ‘Two Portraits of Chet Baker’ bezorgde haar wereldwijd euforische recensies en daarnaast de eerste ‘Chet Baker Award’, een eerste plek in de ‘All About Jazz’ critics poll in New York, de ‘Choc’ van het Franse Jazz Magazine ‘Jazzman’ en de ‘Gouden Album Award’ in Nederland.

Op Fay’s eigen naam staan tot nu toe zeven albums. Haar laatste CD ‘SING!’ nam zij op met de WDR Big Band gearrangeerd door conductor Michael Abene.

Als gastsoliste is ze te horen op nog eens 15 Cd’s. Met haar album ‘Red Hot & Blue’ werd zij verkozen op de Grammy pre-nominatie lijst voor ‘Beste Jazz Vocal Album’. Voor het ‘Shakespeare album’ ontving ze in Nederland de ‘Edison Award’. De Guus Tangelder Bigband speelt composities van Bert Lochs, Oliver Nelson, Bob Mintzer en Bart Tarenskeen.

Bezetting: Saxofoon/Klarinet/dwarsfluit: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem. Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Ronald Pes Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Nico Gerarts, Piano: Hans Kwakkernaat, bas: Henk Haverhoek en drums: Pieter Bast.laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.