Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Talking Cows

donderdag 17 apr 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Talking Cows


Talking Cows

Frans Vermeerssen (tenorsax) - Robert Jan Vermeulen (piano) - Dion Nijland (bas) - Yonga Sun (drums)

Talking Cows is een Nederlands kwartet opgericht door saxofonist Frans Vermeerssen en pianist Robert Jan Vermeulen. Vermeerssen maakt deel uit van de geïmproviseerde muziek scene, maar heeft altijd een warme belangstelling voor de sprankelende jazz uit de jaren vijftig en zestig gehad. Vermeulen hield zich overwegend met traditionelere vormen van jazzmuziek bezig, maar ontwikkelt de laatste jaren een groeiende interesse in de muziek van Thelonious Monk en Mischa Mengelberg. Een interessant uitgangspunt voor een nieuw kwartet. Beide oprichters schreven nieuw repertoire en vonden talentvolle jonge musici om de groep te completeren: bassist Dion Nijland en prijswinnend drummer Yonga Sun. "Bovinity" bevat opnamen van zowel de eerste opnamesessie in juli 2004 tot en met de derde en laatste in december 2005, die na een eerste reeks concerten plaats vond. Op de site www.talkingcows.nl is een opmerkelijke videoclip te zien!

Inmiddels speelde Talking Cows op een aantal festivals zoals North Sea 2006, Jazz in Duke Town 2006, Dutch Jazz Meeting 2006, Jazz Middelheim 2007, en staat geprogrammeerd voor Jazzahead 2008 in Bremen. Ook was er een korte tour in Rusland in oktober 2007, St Petersburg en Moskou. De cd kreeg goede recensies in o.a. Jazzpodium (Duitsland) en Jazz.pt (Portugal).

In 2008 worden de opnames gemaakt voor de 2e cd met nog meer jazzmuziek uit een koeienstal. (onder protest van de buurman)

Pers:
Minimale middelen, maximale expressie, zo laat hun muziek zich omschrijven. In 2006 maakten ze met hun debuut-cd 'Bovinity' een van de leukste platen van het jaar.
Noordhollands Dagblad

Moderne improbop met een ouderwets warmbloedig saxgeluid, zonder moeilijk gedoe. Fijn.
Koen Schouten, de Volkskrant, juli 2006

Goethe's adagium 'In de beperking toont zich de meester' is op de pratende koeien zeker van toepassing. Conclusie: een leuke nieuwe band heeft een boeiende cd neergelegd.
Herman te Loo, Jazzflits april 2006

Meer informatie: http://www.talkingcows.nl


Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Artvark en Apollo

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.