Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsreceptie met het Brebl orkest

donderdag 07 jan 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsreceptie met het Brebl orkest

Inmiddels een traditie: swingend het nieuwe jaar in met JIN’s gezellige nieuwjaarsreceptie. Een avond van ontmoetingen, concerten, dj’s, hapjes en drankjes. Vol trots presenteren wij deze avond ons programma voor eerste helft 2016. Wederom een afwisselend programma met (inter)nationale top, Local Heroes en jong talent.

Op deze avond presenteren wij ook het gloednieuwe Brebl Orkest. Frans van den Goorbergh verzamelde 8 muzikanten uit Nijmegen en omgeving met meer of minder ervaring in de geïmproviseerde muziek. Het orkest speelt eigen composities en bewerkte composities van onder anderen Charles Mingus en Sun Ra. Serieuze en vrolijke arrangementen worden met veel energie en enthousiasme vertolkt.

De avond is gratis toegankelijk waarbij JIN zorgt voor een hapje en welkomstdrankje.

Bezetting: Fred van Duijnhoven (slagwerk), Wim Rietveld (gitaar), Folkert Cannegieter (Bas), Kieun Bae (zang), Anneke Zuurveen (dwarsfluit), Maaike Teunissen (altsaxofoon), Sylvia Revet (tenorsaxofoon), Frans van den Goorbergh (trombone)

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.