Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia

donderdag 24 dec 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia

Het grensverleggende Tilburgse muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ dat al sinds 1993 wordt georganiseerd door saxofonist Paul van Kemenade staat bekend om zijn veelkleurigheid en muzikale cross-overs. Dit jaar is er voor de eerste keer een Nijmeegse editie. 3 zeer diverse optredens op Kerstavond geven je de juiste energie om de feestdagen door te komen. Wat kun je beter doen op deze avond?

Three Horns And A Bass: Angelo Verploegen - flügelhorn, Louk Boudesteijn - trombone, Paul van Kemenade - altosax & composities, Wiro Mahieu - contrabas.Vuurwerk van een bijzondere en kleurrijke combinatie. Muziek op het scherpst van de snede. De recent uitgebrachte CD ‘In a certain mood’ kreeg wereldwijd lovende recensies.

Frank Nielander Band: Frank Nielander – sax, Florian Hoefnagels – drums, Jaap Berends- gitaar, Bas Rietmeijer – contrabas.

Een ode aan een van Zuid-Afrika’s beroemdste jazzmusici Abdullah Ibrahim en aan tenorgigant Sonny Rollins onder de titel “Blues for Hip Kings”. Nielander is natuurlijk de enige echte Nijmeegse tenorgigant !

Duo HEKKING!: Bo van de Graaf- saxofoons, Kees Molhoek – piano

Een opmerkelijk duo waarin muzikale werelden worden verenigd. Daar waar Kees het veld van de klassieke muziek, mainstream Jazz en pop bestrijkt voegt Bo er zijn speelse, energieke en melancholische bijdragen aan toe.

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.