Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia

donderdag 24 dec 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia

Het grensverleggende Tilburgse muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ dat al sinds 1993 wordt georganiseerd door saxofonist Paul van Kemenade staat bekend om zijn veelkleurigheid en muzikale cross-overs. Dit jaar is er voor de eerste keer een Nijmeegse editie. 3 zeer diverse optredens op Kerstavond geven je de juiste energie om de feestdagen door te komen. Wat kun je beter doen op deze avond?

Three Horns And A Bass: Angelo Verploegen - flügelhorn, Louk Boudesteijn - trombone, Paul van Kemenade - altosax & composities, Wiro Mahieu - contrabas.Vuurwerk van een bijzondere en kleurrijke combinatie. Muziek op het scherpst van de snede. De recent uitgebrachte CD ‘In a certain mood’ kreeg wereldwijd lovende recensies.

Frank Nielander Band: Frank Nielander – sax, Florian Hoefnagels – drums, Jaap Berends- gitaar, Bas Rietmeijer – contrabas.

Een ode aan een van Zuid-Afrika’s beroemdste jazzmusici Abdullah Ibrahim en aan tenorgigant Sonny Rollins onder de titel “Blues for Hip Kings”. Nielander is natuurlijk de enige echte Nijmeegse tenorgigant !

Duo HEKKING!: Bo van de Graaf- saxofoons, Kees Molhoek – piano

Een opmerkelijk duo waarin muzikale werelden worden verenigd. Daar waar Kees het veld van de klassieke muziek, mainstream Jazz en pop bestrijkt voegt Bo er zijn speelse, energieke en melancholische bijdragen aan toe.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.