Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ in Residence - Trio van der Duim/van der Berg/Eichler

donderdag 26 nov 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - ArtEZ in Residence - Trio van der Duim/van der Berg/Eichler

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. Tijdens deze avonden krijgt het ArtEZ conservatorium een Carte Blanche om de jazzmusici van de toekomst te presenteren.

Vanavond speelt een nieuwe Duits/Nederlands piano trio bestaande uit Daniël van der Duim (piano), Floris-Jan van den Berg (contrabas) en Hendrik Eichler (drums). Ieder heeft een andere muzikale achtergrond en, na veel samen te hebben gespeeld, zijn ze samen op zoektocht gegaan naar een nieuwe eigentijdse, atmosferische jazz-trio sound. Deze avond zullen ze debuteren met een aantal eigen stukken en een aantal speciaal geselecteerde liedjes van artiesten die hun inspireerden voor dit trio, zoals Avishai Cohen, Esbjörn Svensson en Brad Mehldau. Een niet te missen concert!

Bezetting: Daniel van der Duim - Piano, Floris-Jan van den Berg - Contrabas, Hendrik Eichler - Drums

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.