Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Dash!

donderdag 22 okt 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Dash!
Celebrating 10 jaar Dash!

DASH! is het freejazz- en funk trio van Maarten Ornstein (saxofoons), met Alex Oele (basgitaar) en Eric Hoeke (drums). De groep bestaat in 2015 tien jaar, en brengt in november het vierde album 'DASH! Off' uit, waarop naast trio materiaal ook muziek staat met special guests Michael Moore, Joost Buis, Jasper Stadhouders en Joshua Samson. Vrije improvisatie, zachte èn harde grooves, en vooral heel veel aanstekelijk speelplezier staan bij alle DASH! concerten centraal. Het trio put inspiratie uit de muziek van Ornette Coleman, James 'Blood' Ulmer, Steve Grossman en Odean Pope. DASH! concerten zijn een fysieke ervaring, zoveel energie als het trio weet te genereren. Naast concerten als trio speelt de groep samen met vele special guests, waaronder het Pauni Trio, Michel Godard, Anton Goudsmit, Michael Moore, Lucas Niggli, Luciano Biondini e.a.

Link: http://maartenornstein.com/dash

Bezetting: Maarten Ornstein (saxofoons) - Alex Oele (basgitaar) - Eric Hoeke (drums)

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.