Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Dash!

donderdag 22 okt 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Dash!
Celebrating 10 jaar Dash!

DASH! is het freejazz- en funk trio van Maarten Ornstein (saxofoons), met Alex Oele (basgitaar) en Eric Hoeke (drums). De groep bestaat in 2015 tien jaar, en brengt in november het vierde album 'DASH! Off' uit, waarop naast trio materiaal ook muziek staat met special guests Michael Moore, Joost Buis, Jasper Stadhouders en Joshua Samson. Vrije improvisatie, zachte èn harde grooves, en vooral heel veel aanstekelijk speelplezier staan bij alle DASH! concerten centraal. Het trio put inspiratie uit de muziek van Ornette Coleman, James 'Blood' Ulmer, Steve Grossman en Odean Pope. DASH! concerten zijn een fysieke ervaring, zoveel energie als het trio weet te genereren. Naast concerten als trio speelt de groep samen met vele special guests, waaronder het Pauni Trio, Michel Godard, Anton Goudsmit, Michael Moore, Lucas Niggli, Luciano Biondini e.a.

Link: http://maartenornstein.com/dash

Bezetting: Maarten Ornstein (saxofoons) - Alex Oele (basgitaar) - Eric Hoeke (drums)

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.