Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio

donderdag 24 sep 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mete Erker Trio
Traditie en vernieuwing gaan naadloos in elkaar over.

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren 60. 

Mete Erker was de afgelopen 20 jaar te horen in combi met grootheden uit de Nederlandse scene: van Martin Fondse tot Jesse van Ruller, van Conny Janssen tot Orkater, van New Cool Collective tot Beef.
Daarnaast speelde hij met internationale sterren als Peter Erskine en David Liebman, Sengalese meesterdrummer Dudu Ndiaye Rose en Zuidafrikaanse tenorlegende Winston Mankunku. Ook is hij een van de drijvende krachten achter Estafest! en het Artvark Saxophone Quartet.  

Vanavond presenteert hij zijn eigen trio waarin hij alle ruimte krijgt als solist. Niet in de laatste plaats door het fantastische dynamische spel van drummer Makki van Engelen en bassist Johan Plomp, beide diep geworteld in de jazztraditie en tegelijkertijd totaal open voor andere stijlen en vrijere vormen.

In het najaar 2013 bracht het Mete Erker Trio zijn debuutalbum uit: Celebration of Mediocrity. De pers over dit album: "...een repertoire met een brede armzwaai, een handzame keuze, want daardoor kunnen we de grote capaciteiten en fantastische toon van Mete Erker des te beter waarnemen." (Jazzism juni 2014 - 4,5 ster)

Bezetting: Mete Erker (tenorsax) - Johan Plomp (contrabas) - Makki van Engelen (drums)

laatste updates

Image
VLEK! “Music On The Far Side Of The Moon”

VLEK: stuwende dance-beats, pakkende melodieën, vuige rock-riffs, gedreven solo’s, Africana, intieme miniatuurtjes en filmische vergezichten.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.