Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Reeds and Deeds

donderdag 17 sep 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Reeds and Deeds
Een eenmailig feestje!

Vanavond is de Amerikaanse tenor saxofonist Alex Coke te gast. Samen met Bo van de Graaf heeft hij een all-star band samengesteld.

Reeds & Deeds is een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, een opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, die niet alleen als handelsmerk had meerdere instrumenten simultaan te spelen, maar ook veel prachtige composities toevoegde aan het jazz repertoire.

Kirk-kenners Coke, van de Graaf en Frans Vermeerssen, welke laatste eerder een programma en album uitbracht rondom de muziek van Kirk, zijn eigenzinnige saxofonisten, die voor veel vuurwerk garant staan. Voeg daarbij een gedreven ritme sectie bestaande uit contrabassist Arjen Gorter, drummer Makki van Engelen en pianist Michiel Braam en je hebt alle ingrediënten voor een gevarieerde en speelse topavond.  Een eenmalig feestje waar je bij moet zijn!

Bezetting:  Alex Coke (tenor sax) - Frans Vermeerssen (sax) - Bo van de Graaf (sax) - Michiel Braam (piano) - Arjen Gorter (bas) - Makki van Engelen (drums)

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.