JINJAZZ@Brebl - Reeds and Deeds

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Reeds and Deeds

Een eenmailig feestje!

Vanavond is de Amerikaanse tenor saxofonist Alex Coke te gast. Samen met Bo van de Graaf heeft hij een all-star band samengesteld.

Reeds & Deeds is een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, een opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, die niet alleen als handelsmerk had meerdere instrumenten simultaan te spelen, maar ook veel prachtige composities toevoegde aan het jazz repertoire.

Kirk-kenners Coke, van de Graaf en Frans Vermeerssen, welke laatste eerder een programma en album uitbracht rondom de muziek van Kirk, zijn eigenzinnige saxofonisten, die voor veel vuurwerk garant staan. Voeg daarbij een gedreven ritme sectie bestaande uit contrabassist Arjen Gorter, drummer Makki van Engelen en pianist Michiel Braam en je hebt alle ingrediënten voor een gevarieerde en speelse topavond.  Een eenmalig feestje waar je bij moet zijn!

Bezetting:  Alex Coke (tenor sax) - Frans Vermeerssen (sax) - Bo van de Graaf (sax) - Michiel Braam (piano) - Arjen Gorter (bas) - Makki van Engelen (drums)

Tommy Got Waxed

Op het moment dat je de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache samenvoegt met Sheep Got Waxed uit Vilnius (Litouwen) hoef je niet lang na te denken over de naam van dit project: “Tommy Got Waxed”.