Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - SOLFESTICE 6 avontuurlijke concerten

zaterdag 20 jun 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - SOLFESTICE 6 avontuurlijke concerten


SOLFESTICE

JinJazz Nijmegen presenteert: SOLFESTICE 6 avontuurlijke concerten in BReBL op zaterdag 20 juni van 16 tot 23 uur.

JIN, Michiel Braam en Bo van de Graaf trakteren je op deze langste zaterdag van het jaar op 6 weergaloze acts. Muziek uit alle hoeken en gaten van de hedendaagse jazz en verre omstreken. Alles tussen Exotische Lounge, Emo- en Improrock, Wereldmuziek, Filmmuziek en Hedendaagse Jazz passeert de revue en geeft je voldoende muzikale bagage om de zomer door te komen! Natuurlijk moet je ook eten op deze lange dag en dat kan tegen redelijke prijzen tussen 18 en 20 uur tijdens de set van Nos Otrobanda dat Antilliaanse Walsen speelt.


Programma

16:00 uur BOGEROUS ! Bo vd Graaf saxofoons, Veit Steinmann cello, Philipp Rüttgers piano, Dion Nijland bas. 4 generaties spelen intieme muziek zonder slagwerk. Nieuwe groep met 4 leiders.
17:00 uur Trio BraamDeJoodeVatcher Michiel Braam piano, Wilbert de Joode bas en Michael Vatcher drums. 25 jaar toeren bracht dit trio in alle uithoeken van de wereld.

https://soundcloud.com/michiel-braam/sets/trio-braamdejoodevatcher


18:00 uur Nos Otrobanda Michiel Braam piano, Aty de Windt basgitaar, André Groen wiri. De première in februari was een groot succes. Er mag gedanst worden!

https://soundcloud.com/michiel-braam/sets/nos-otrobanda


20:00 uur Ochsen Joël Botma trompet, Philipp Frenzel piano en keys, Christoph Chudaska basgitaar, Bouke Hofma drums. 4 ArtEZ studenten spelen swingende contemporary jazz. Zij zullen ook gastspeler zijn in enkele van de andere bands.


21:00 uur I Compani & Strings : Last Tango in Paris. Een reprise van een van de mooiste producties van dit jubilerend ensemble. Muziek van Gato Barbieri, gearrangeerd en aangevuld met eigen werk door Loek Dikker.
22:00 uur eBraam Michiel Braam keys, Pieter Douma basgitaar, Dirk-Peter Kölsch drums. Met onder andere muziek die het volgend jaar gaat spelen in een dansperformance in New York. Four On The Floor And More!

https://soundcloud.com/michiel-braam/sets/ebraam


Om 23.00 uur een knallende afsluitende dansavond verzorgd door Dj's van De Waaghals.

foto's

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.