Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet presenteert vanavond zijn interpretatie van de Zeeland Suite!!

vrijdag 05 jun 2015

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet presenteert vanavond zijn interpretatie van de Zeeland Suite!!


Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet - Zeeland Suite

In 1978 vond de Zeeland Suite plaats op diverse buitenlocaties in het Zeeuwse landschap. Een klassieker en mijlpaal in de Nederlandse jazzgeschiedenis. Componist en drijvende kracht achter dit geheel was pianist Leo Cuypers, bekend van o.a. het Willem Breuker Kollektief. Meer dan 35 jaar later presenteert Jeroen van Vliet een hedendaagse versie van deze suite. In samenwerking met Muziekcentrum Zeeland wordt de suite live gespeeld bij een special voor dit project gemaakte film. Waar anders dan in LUX kan dit geweldige project gepresenteerd worden. JIN en LUX slaan opnieuw de handen ineen om dit mogelijk te maken!


De muziek is een hommage aan Leo Cuypers en het Zeeuwse landschap. Speciaal voor dit project heeft Jeroen van Vliet een ensemble samengesteld met de beste en boeiendste jazz-musici van dit moment: Joris Posthumus, Mete Erker en Joris Roelofs (saxen, klarinetten, fluit), Anton Goudsmit (gitaar), Frans van der Hoeven (bas), Pascal Vermeer (drums) en Jeroen van Vliet (piano).

Muziek: http://pascalvermeer.nl/video/zeeland-suite-revisited-trailer/

foto's

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.