Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet presenteert vanavond zijn interpretatie van de Zeeland Suite!!

vrijdag 05 jun 2015

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet presenteert vanavond zijn interpretatie van de Zeeland Suite!!


Buma Boy Edgar prijswinnaar Jeroen van Vliet - Zeeland Suite

In 1978 vond de Zeeland Suite plaats op diverse buitenlocaties in het Zeeuwse landschap. Een klassieker en mijlpaal in de Nederlandse jazzgeschiedenis. Componist en drijvende kracht achter dit geheel was pianist Leo Cuypers, bekend van o.a. het Willem Breuker Kollektief. Meer dan 35 jaar later presenteert Jeroen van Vliet een hedendaagse versie van deze suite. In samenwerking met Muziekcentrum Zeeland wordt de suite live gespeeld bij een special voor dit project gemaakte film. Waar anders dan in LUX kan dit geweldige project gepresenteerd worden. JIN en LUX slaan opnieuw de handen ineen om dit mogelijk te maken!


De muziek is een hommage aan Leo Cuypers en het Zeeuwse landschap. Speciaal voor dit project heeft Jeroen van Vliet een ensemble samengesteld met de beste en boeiendste jazz-musici van dit moment: Joris Posthumus, Mete Erker en Joris Roelofs (saxen, klarinetten, fluit), Anton Goudsmit (gitaar), Frans van der Hoeven (bas), Pascal Vermeer (drums) en Jeroen van Vliet (piano).

Muziek: http://pascalvermeer.nl/video/zeeland-suite-revisited-trailer/

foto's

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.