Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

donderdag 07 mei 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

De jaarlijkse Young VIP tournee bestaat dit jaar weer uit de winnaar van de Dutch Jazz Competition en een winnaar geselecteerd door programmeurs van de belangrijkste jazzpodia van Nederland, de zogenaamde VIP podia.

De winnaar van de Dutch Jazz Competition 2014 is het Loran Witteveen Quintet. Het juryrapport roemde de groep met teksten als “Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen”. Het Loran Witteveen Quintet bestaat uit Loran Witteveen (piano) Toms Rudzinskis (altsax), Maarten Hogenhuis (altsax), Lennart Heydels (contrabas) en Pit Dahm op drums.

De programmeurs van VIP podia hebben in grote getale gekozen voor de jonge pianiste Kaja Dreksler als Young Vip. De van oorsprong Sloveense pianiste/componiste Kaja Draksler is al jaren een opvallend talent. Dit is in Nederland niet onopgemerkt gebleven en ook het buitenland heeft dat al opgepikt. Ze bracht al een solo-album uit op het gerenommeerde Portugese label Clean Feed.

Kaja Draksler studeerde jazzpiano in Ljubljana en Groningen en doet momenteel haar Master in Amsterdam. Ze won in 2009 de Deloitte Jazz Award en verbleef een tijd in New York, waar ze lessen volgde van hedendaagse en vernieuwende jazzpianisten als Vijay Iyer en Jason Moran. Kaja komt met twee duo’s: Kaja Draksler – piano / Matiss Cudars – gitaar en Kaja Draksler – piano / Onno Govaert – drums.

Muziek: Loran Witteveen Quintet, Draksler/Cudars + Draksler/Govaert

Link: http://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_564734.html

foto's

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.