Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

donderdag 07 mei 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

De jaarlijkse Young VIP tournee bestaat dit jaar weer uit de winnaar van de Dutch Jazz Competition en een winnaar geselecteerd door programmeurs van de belangrijkste jazzpodia van Nederland, de zogenaamde VIP podia.

De winnaar van de Dutch Jazz Competition 2014 is het Loran Witteveen Quintet. Het juryrapport roemde de groep met teksten als “Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen”. Het Loran Witteveen Quintet bestaat uit Loran Witteveen (piano) Toms Rudzinskis (altsax), Maarten Hogenhuis (altsax), Lennart Heydels (contrabas) en Pit Dahm op drums.

De programmeurs van VIP podia hebben in grote getale gekozen voor de jonge pianiste Kaja Dreksler als Young Vip. De van oorsprong Sloveense pianiste/componiste Kaja Draksler is al jaren een opvallend talent. Dit is in Nederland niet onopgemerkt gebleven en ook het buitenland heeft dat al opgepikt. Ze bracht al een solo-album uit op het gerenommeerde Portugese label Clean Feed.

Kaja Draksler studeerde jazzpiano in Ljubljana en Groningen en doet momenteel haar Master in Amsterdam. Ze won in 2009 de Deloitte Jazz Award en verbleef een tijd in New York, waar ze lessen volgde van hedendaagse en vernieuwende jazzpianisten als Vijay Iyer en Jason Moran. Kaja komt met twee duo’s: Kaja Draksler – piano / Matiss Cudars – gitaar en Kaja Draksler – piano / Onno Govaert – drums.

Muziek: Loran Witteveen Quintet, Draksler/Cudars + Draksler/Govaert

Link: http://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_564734.html

foto's

laatste updates

Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

Het grensverleggende Muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ Bestaat 25 jaar. Daarnaast staat oprichter Paul Van Kemenade 40 jaar op het podium. Reden om eens goed uit te pakken met Paul van Kemenande Quintet, Duo Jorit Westerhof/Morris Kliphuis en Ronald Snijders band.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.