Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Batik

donderdag 19 mrt 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Batik


Batik

Batik is een nieuw collectief, voortgekomen uit het duo dat Joost Lijbaart en Wolfert Brederode in 2005 zijn begonnen. Het samensmelten tot één instrument is het ultieme doel voor de groep, die bestaat uit gerenommeerde musici uit de Nederlandse jazz- en improvisatiewereld. Nieuwe klanken ontstaan en traditionele vormen vervagen bij hun unieke stijl van improviseren.
Voor de cover van Headland, de debuut-cd van Batik, zocht Joost Lijbaart contact met beeldend kunstenaar Claudy Jongstra. ‘De manier waarop zij werkt met wol en planten, het experimenteren, het onwaarschijnlijk arbeidsintensieve proces, het vervilten van het materiaal tot één geheel met uitsluitend haar handen als gereedschap, het kleuren en alle minutieuze stappen die uiteindelijk tot één groot werk leiden, vol leven, kunnen niet mooier symboliseren waar Batik over gaat’..

Bezetting: Clemens van der Feen (bas), Joost Lijbaart (drums), Wolfert Brederode (piano), Ed Verhoeff ( gitaar)
foto's

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.