Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Batik

donderdag 19 mrt 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Batik


Batik

Batik is een nieuw collectief, voortgekomen uit het duo dat Joost Lijbaart en Wolfert Brederode in 2005 zijn begonnen. Het samensmelten tot één instrument is het ultieme doel voor de groep, die bestaat uit gerenommeerde musici uit de Nederlandse jazz- en improvisatiewereld. Nieuwe klanken ontstaan en traditionele vormen vervagen bij hun unieke stijl van improviseren.
Voor de cover van Headland, de debuut-cd van Batik, zocht Joost Lijbaart contact met beeldend kunstenaar Claudy Jongstra. ‘De manier waarop zij werkt met wol en planten, het experimenteren, het onwaarschijnlijk arbeidsintensieve proces, het vervilten van het materiaal tot één geheel met uitsluitend haar handen als gereedschap, het kleuren en alle minutieuze stappen die uiteindelijk tot één groot werk leiden, vol leven, kunnen niet mooier symboliseren waar Batik over gaat’..

Bezetting: Clemens van der Feen (bas), Joost Lijbaart (drums), Wolfert Brederode (piano), Ed Verhoeff ( gitaar)
foto's

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.