Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Amina Figarova Sextet

donderdag 24 jan 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Amina Figarova Sextet


Amina Figarova

Contemporary Jazz

Amina Figarova (piano) - Wiro Mahieu (bas) - Chris Strik (drums) - Bart Platteau (fluiten) - Nico Schepers (trompet) - Simon Rigter (tenor sax)

Amina Figarova is ongetwijfeld een van de meest productieve jazz componisten en getalenteerde pianisten die Nederland rijk is. Haar talent is bij vele grote artiesten in het buitenland al bekend en door vele geprezen. Vanuit haar woonplaats Rotterdam speelt zij over de hele wereld. Zij heeft al op veel grote festivals en in beroemde clubs opgetreden (van San Francisco, New Orleans, Blue Note New York tot Brazilië, Indonesië, Zuid-afrika, Israel en haar homeland Azerbeidjan) met zowel haar Nederlandse band als haar internationale groep.
Amina is al enkele malen uitgenodigd bij de 'American All Star Band' met wereldnamen als Nathan Davis, Claudio Roditi, Larry Corryell, James Moody, Rufus Reid en Horatio 'El Negro' Hernandez. Zij heeft al vele prachtige CD's gemaakt, met voornamelijk eigen composities. De CD "Come escape with me" stond 4 weken in de Amerikaanse Radio Chart top 10, met als hoogste notering nummer 7. Ook heeft zij alle muziek geschreven voor de Nederlandse musical Diana met Vera Mann.
Amina neemt je mee naar onbekende streken en laat je verschillende sferen proeven en voelen maar altijd met haar eigen stempel en magische swing. Haar CD "September Suite" krijgt lovende recenties in de internationale pers. De CD "September Suite" is in sextet, de CD's zoals "Night Train", "Firewind" en "Come escape with me" zijn in septet bezetting. Sinds de CD "September Suite" speelt Amina meer en meer in sextet vorm. Chris Strik is een drummer van wereldformaat. Speelt regelmatig met o.a. Rob van Bavel en drummer van de Buzz Brothers e.a.. Hem hebben we bij de JIN gezien met de groep Yinka. Vooral Wiro Mahieu kennen we hier in Nijmegen en zeker hier in de Lindenberg als basdocent. Een topbassist van eigen bodem! Simon Rigter is met zijn eigen kwintet te zien op 21 februari met o.a. Ruud Breuls (tp).

Meer informatie: http://www.aminafigarova.com

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.