Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Braskiri

donderdag 19 feb 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Braskiri


Braskiri

Niks is wat het lijkt in de wereld van Braskiri

Met Braskiri voegen Bert Lochs en Dirk Balthaus weer een nieuw hoofdstuk toe aan hun omvangrijke oeuvre. Braskiri is ontstaan vanuit het trio Lochs/Balthaus/Herskedal.
Na twee succesvolle cd's en tientallen concerten verliet Daniel Herskedal, de Noorse tubaspeler, de groep. Zijn plek werd ingenomen door de jonge maar getalenteerde Noorse tubaspeler Steffen Granly. In deze bezetting werden een aantal concerten gegeven en al snel bleek dat een aanvulling met drums het groovende en uiterst muzikale tubaspel van Granly nog beter tot zijn recht doet komen. Eén van Nederlands meest swingende en kleurrijke drummers Wim Kegel voegde zich bij de groep en Braskiri was een feit.
Laat u vanavond verrassen met een muzikale tocht via schijnbaar toegankelijke paadjes gelokt naar een onverwacht gelaagde en fantasierijke klankwereld. De grommende, gevaarlijke tuba zingt ineens een zijdezachte melodie, de kabbelende piano wordt een wild stromende beek, de scheurende trompet een melancholieke treurzang en de tingelende bekkens een pompende groovemachine.

Bezetting: Bert Lochs (trompet), Dirk Balthaus (piano), Steffen Granly (tuba)

Entree: € 10,00 kaarten zijn tijdens de avond verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.
Aanvang: 21.00 uur (Brebl is open vanaf 20.30 uur)

Muziek:
https://soundcloud.com/braskirifoto's

laatste updates

Image
YOUNG VIP 2018 Kika Sprangers Large Ensemble

Nijmeegse Saxofoniste Kika Sprangers wint Young Vips 2018!

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de jazztalenten van 2018, de nieuwe Young VIPs jaarlijks kiezen de programmeurs van de jazzpodia van Nederland de meest veelbelovende talenten uit, die zelf hun eigen muziek schrijven. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel, de Young VIPs van 2018!

Deze avond is een samenwerking met Jazz In Arnhem alwaar het concert van Christian van bavel is op

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras over groeien: in een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg presenteerde Kika haar ‘Large Ensemble’, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie, in februari verscheen haar eerste EP die lovende kritieken kreeg.

Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met soepele, lyrische jazzlicks, terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit diverse stijlen noemt artiesten zoals Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als enkele voorbeelden.

Kika Sprangers is zeker geen onbekende in haar geboortestad Nijmegen. Op haar zestiende zette Sprangers al haar eigen 19-koppige orkest op waarmee ze 

Doornroosje uitverkocht en de afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. 

Kika Sprangers Nu al een grootse saxofoniste, bandleider en componist! Vanavond te zien met haar Large ensemble.

Benjamin Torbijn – Drums, Danny van Ruitenburg – Basgitaar, Eric Brugmans – Gitaar, Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen, Sanne Rambags, Anna Serierse, Marit van der Lei – Vocals, Jessie Brevé – Basklarinet, Jenneke de Jonge – Hoorn, Ruben Drenth – Trompet, Camila Moukarzel Ortega – Fluit. 

www.kikasprangers.nl 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.