Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Braskiri

donderdag 19 feb 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Braskiri


Braskiri

Niks is wat het lijkt in de wereld van Braskiri

Met Braskiri voegen Bert Lochs en Dirk Balthaus weer een nieuw hoofdstuk toe aan hun omvangrijke oeuvre. Braskiri is ontstaan vanuit het trio Lochs/Balthaus/Herskedal.
Na twee succesvolle cd's en tientallen concerten verliet Daniel Herskedal, de Noorse tubaspeler, de groep. Zijn plek werd ingenomen door de jonge maar getalenteerde Noorse tubaspeler Steffen Granly. In deze bezetting werden een aantal concerten gegeven en al snel bleek dat een aanvulling met drums het groovende en uiterst muzikale tubaspel van Granly nog beter tot zijn recht doet komen. Eén van Nederlands meest swingende en kleurrijke drummers Wim Kegel voegde zich bij de groep en Braskiri was een feit.
Laat u vanavond verrassen met een muzikale tocht via schijnbaar toegankelijke paadjes gelokt naar een onverwacht gelaagde en fantasierijke klankwereld. De grommende, gevaarlijke tuba zingt ineens een zijdezachte melodie, de kabbelende piano wordt een wild stromende beek, de scheurende trompet een melancholieke treurzang en de tingelende bekkens een pompende groovemachine.

Bezetting: Bert Lochs (trompet), Dirk Balthaus (piano), Steffen Granly (tuba)

Entree: € 10,00 kaarten zijn tijdens de avond verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.
Aanvang: 21.00 uur (Brebl is open vanaf 20.30 uur)

Muziek:
https://soundcloud.com/braskirifoto's

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.