Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeGoffert - Jazz in de Goffert

vrijdag 20 jun 2014

De Goffert Steinweglaan 2 Nijmegen

JINJAZZ@DeGoffert - Jazz in de Goffert
Op 20 juni vindt de tweede editie van het festival Jazz in de Goffert plaats in het prachtige openluchttheater in het Nijmeegse Goffert park. Het openluchttheater in het Nijmeegse Goffert park is een toplocatie wat betreft akoestiek en ambiance en is uitermate geschikt voor jazzconcerten. Afgelopen jaar vond hier de eerste succesvolle editie van Jazz in de Goffert plaats. Dit jaar staan optredens van het Matangi Strijkkwartet, Flex Bent Braam en eBraam op het programma.

Het Matangi Strijkkwartet presenteert deze avond hun nieuwste programma: Jazzics. In Jazzics smelten jazzklanken en klasssieke muziek samen. De composities zijn speciaal voor het Matangi Strijkkwartet geschreven door kopstukken uit de Nederlandse en Vlaamse jazzscene: Wolfert Brederode, Michiel Braam, Martin Fondse en Jef Neve. Daarnaast speelt het Matangi Strijkkwartet de compositie Facing Death van Louis Andriessen en een compositie van jazz goeroe Chick Corea.

Flex Bent Braam speelt het programma Lucebert. Het album Lucebert heeft fantastische recencies gekregen en is door diverse media genoemd als een van de beste jazz albums van 2013. Na een succesvolle tournee in november 2013 voert Flex Bent Braam dit programma op deze avond nogmaals uit.

De avond wordt afgesloten met een bijzondere set van eBraam. Als gasten spelen Jerome Hol (gitaar) en Joel Botma (trompet) mee. Beide musici zijn nog niet zo bekend maar dat zal beslist niet lang meer duren! Speciaal voor deze bezetting componeert Michiel Braam nieuwe stukken.

Een mooi en afwisselend programma op een prachtlocatie. Mocht het slecht weer zijn, het podium en de zitplaatsen zijn overdekt. De bar van het openluchttheater is tijdens het festival geopend.

Kaarten (17,50 euro) zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.en aan de kassa tijdens het festival. Het festival begint om 19:30 uur. Het openluchttheater ligt in het Goffertpark aan de Steinweglaan 2 te Nijmegen.

foto's

laatste updates

Image
Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie. 

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.