Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Heleen van den Hombergh - Vocale Jazz

woensdag 23 apr 2014

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Heleen van den Hombergh - Vocale Jazz


Heleen van den Hombergh

Heleen van den Hombergh heeft als zangeres en componiste lyrische recensies ontvangen. Haar professionele zangcarrière begon toen het pianowonder Bert van den Brink in 2000 Heleen’s stem hoorde en sprak van ‘liefde op het eerste gehoor’. Heleen nam met hem, bassist Tony Overwater en percussionist Joshua Samson twee cd’s en een dvd op en trad op op het North Sea Festival, in het Concertgebouw, het Bimhuis en vele andere geweldige podia in Nederland en daarbuiten.

Haar eerste album ‘Heard in the scene’ bestond grotendeels uit jazz & soul repertoire. Voor haar tweede album en theateroptredens, onder de titel ‘Rush in the Woods’ inspireerde haar langjarige passie voor het tropisch oerwoud de door haar geschreven teksten en composities. Het heeft even geduurd en vele ups en downs in haar persoonlijk leven geduurd, voordat ze weer de opnamestudio inging voor een nieuw album, in 2010. De titel ‘Way Back Home’ laat de zoektocht zien die geleid heeft tot dit tribuut aan het leven, ondanks verlies en verlangen.

Heleen startte met muziektheater op haar zestiende, zong jazz-standards, componeerde haar eerst songs en ontwierp haar eerste podiumoptredens. In de tachtiger en negentiger jaren trad ze op met vrienden in bands en theatersettings, maar koos toen nog niet voor een professionele loopbaan. In de plaats daarvan, geïntrigeerd door het regenwoud, studeerde ze tropische bosbouw in Wageningen en had een loopbaan in wetenschap en internationale samenwerking. Heleen leidde een leven van studeren en reizen, inclusief een PhD onderzoek in Costa Rica. In 2007 begon ze andere zangers en performers te coachen in individuele sessies en workshops. Om de kwaliteit van haar optreden als zangers en coach verder te ontwikkelen heeft Heleen ondersteuning gezocht bij onder mee Selma Susanna, regisseur & docent.

Heleen treedt (onder voorbehoud) op met: Karel Boehlee (piano) - Jeroen Vierdag (bas) - Peter Tiehuis (gitaar) - Bart Fermie (percussie).

Muziek: http://www.heleenvandenhombergh.nl/listen/H/2-listen-to-the-albums-/songs


Persquotes

Intiem en teder, maar ook overtuigend en krachtig (Frans van Leeuwen NRC)

Authentieke passie en kunstenaarschap, een echt verhaal te vertellen en het talent om dit mooi te doen (Judith Schlesinger All Music Guide, Jazz Institute Chicago, USA)

Stijlvol en ongewoon (…) haar bezielde lyriek en zijden klank spreken voor zich (Jack Massarik Evening Standard, UK)

Een heel mooie mix van jazz, pop en soul (Wolfgang Platzeck WAZ Newspaper, Germany)

Van den Hombergh en haar hele band nemen elkaar mee naar een hoger niveau van optreden… Van den Hombergh heeft een expressieve stem (…) haar zingen is altijd emotioneel en de teksten zijn universeel. (Ruud Heiijer Heaven Pop Magazine, NL)

Hier zingt een persoonlijkheid waar je niet om heen kunt (Maartje den Breejen Parool, NL)

Een prachtige stem, een overtuigend optreden, authentieke inspiratie (Hans Invernezzi Gelderlander/Stentor, NL)


Reacties publiek

Geweldig mooi optreden.heel mooi heeft Heleen gezongem.zeer goeie muzikanten. Op een fijne manier heeft ze contact gemaakt met het publiek. Geweldige artiest.

Wat een geweldig concert van Heleen gisteren. Een juweeltje!

foto's

laatste updates

Image
Phat Cool Big Band ft. Mete Erker

The PCBB is een intens funky, vet groovende én dansbare bigband met als hoofddoel; het voortzetten van de bigband traditie maar dan wel in een hedendaags hip 'Phat en Cool' jasje !!!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.