Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Srdjan Ivanovic Blazin' Quartet - Jalkan Unleashed

zondag 22 dec 2013

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Srdjan Ivanovic Blazin' Quartet - Jalkan Unleashed


Blazin' Quartet

Blazin’ Quartet is de naam van een band van gelijkgestemde Europese muzikanten, die elkaar vinden in Amsterdam en meteen flink uitpakken met een intrigerende mix van verschillende plaatsen en tijden. Ze mengen jazz met elektronica, Balkanritmes en serene Zweedse klanken, zonder rekening te houden met muzikale grenzen en vooroordelen.
Binnen enkele maanden winnen ze de Holland Casino Jazz & Pop Award en de Dutch Jazz Competition tijdens North Sea Jazz. Bassist Mihail Ivanov wordt daar tevens onderscheiden als Beste Solist. Vanuit Downbeat magazine: “they twist and tweak conventions, as might be expected from a band whose new album is called Jalkan Bazz”.

Jalkan Unleashed is het nieuwe project van de groep. De interactieve visuals-concrète van Jasmin Peco aka Getoutski zorgen voor een theatrale sfeer, met de hulp waarvan het publiek verder meegenomen wordt op de muzikale weg van de band.

De Nederlandse tournee in december zal worden gefilmd voor het komende album van de band die uit zal komen in het voorjaar van 2014. Steun de crowd-funding voor dit project van BQ hier en zet je naam en plaats op het nieuwe album: http://www.blazinquartet.com/news-events .

Bezetting
Srdjan Ivanovic (drums, electronics, composition) - Mihail Ivanov (bass) - Michael Rörby (trombone) - Andreas Polyzogpoulos (trumpet, flugelhorn)

Videos
http://www.blazinquartet.com/video/ (met Joao Driessen ipv Andreas Polyzogpoulos)

Links
http://www.blazinquartet.com

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.