Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Rondom Jasper Stadhouders (met Anton Goudsmit, Wilbert de Joode en Onno Govaert)

woensdag 30 okt 2013

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Rondom Jasper Stadhouders (met Anton Goudsmit, Wilbert de Joode en Onno Govaert)


Jasper Stadhouders (foto: Walter Stadhouders)

Jasper Stadhouders (Tilburg 1989) is vanwege de originele wijze waarop hij zijn gitaar bespeelt, een van de interessantste jonge musici van dit moment. Hij is een actief lid van het (inter)nationale impro circuit, medeoprichter van de band Cactus Truck en het Stadhouders/Govaert/De Joode Trio, speelt ook in verschillende andere groepen (bv Spinifex Quintet) en is te vinden bij veel ad hoc improvisatie concerten.

Link: http://jasperstadhouders.com

Vanavond speelt Jasper voor de pauze met Onno Govaert, drums en Wilbert de Joode, bas en na de pauze in een duo met Anton Goudsmit.

Stadhouders, de Joode, Govaert (foto: Hans de Bruijn)

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.