Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Diederik Rijpstra - The Living City Project

woensdag 23 okt 2013

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Diederik Rijpstra - The Living City Project


Diederik Rijpstra (foto: Keke Keukelaar)

Diederik Rijpstra is een jonge trompettist die sinds een tijdje al weer in New York woont, maar nog regelmatig ook in Nederland te vinden is, in het verleden met de jonge honden band Quincey en de laatste jaren met zijn eigen kwartet Wampun. Hij komt vanavond met zijn Amerikaanse band zijn nieuwe project en nieuwe cd presenteren, Living City. Diederik laat zich bij dit project inspireren door de universele energie tussen mensen in de grote stad. The Living City is ontstaan tijdens het vierjarige verblijf van de trompettist-componist in New York. Geluidsopnames van verschillende straten in New York zijn verwerkt in het titelnummer, waarin de stad ontwaakt, opleeft en weer tot rust komt. ‘Verrassend maar logisch is de invloed van minimal music. Het stadsleven is natuurlijk onderhevig aan vaste, telkens net iets verschuivende patronen; die herhaling met subtiele variaties gebruikt Rijpstra heel goed.’ (Trouw)

Diederik Rijpstra - trompet, Andy Milne – piano, Greg Ritchie – drums, Zack Lober – bass, Keisuke Matsuno – guitar

“Diederik Rijpstra is een van de meest getalenteerde en veelbelovende jonge trompetspelers van dit moment. Hij is een onconventionele, intuïtieve en emotionele speler met een uniek en integer geluid.” (Radio 6)


Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Artvark en Apollo

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.