Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Full Fathom Five

donderdag 18 okt 2007

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Full Fathom Five


FullFathomFive @Susan O'Connor

Sylvia de Hartog (stem) - Tobias Klein ( altsaxofoon, basklarinet, elektronica) - Raphael Vanoli (stemgitaar, effecten) - Mark Haanstra (basgitaar, effecten) - Uli Genenger (drums)

Full Fathom Five is de nieuwe groep van Tobias Klein. Onder de titel BISON RAVI brengt Full Fathom Five een muzikaal eerbetoon aan de werelden en sferen van de Franse schrijver en muzikant Boris Vian. De geest van deze poëet en provocateur leeft voort in de muziek van Full Fathom Five waarin eigentijdse jazz, psychedelische folk en experimentele rock een bijzondere combinatie aangaan.

Zangeres Sylvia de Hartog speelde in de jaren negentig in Nederland met onder andere Tony Overwater's Motion Music, Niko Langenhuijsen?s Caoutchouc, het Metropool Orkest en haar eigen band Vote. Daarna werkte zij in Engeland, Griekenland en Duitsland. Sinds een tijdje is zij weer actief in de Nederlandse jazzscene, onder andere in Thijs Borsten's Xam Xam.

Saxofonist en basklarinetist Tobias Klein was de laatste jaren veelvuldig te horen met zijn eigen bands Man Bites Dog, Dalgoo en President of the Globe; en als sideman met onder andere Futhark, Fidan, Bhedam en Deep Fried Angel Fish. Met deze groepen heeft hij getourd in heel Europa, Rusland en India.

Basgitarist Mark Haanstra won diverse prijzen in binnen- en buitenland, waaronder tweemaal het Nederlands Jazz Concours respectievelijk met de groepen 'Nemesis Quartet' en 'Geel'. in 2002 won hij met de groep 'Agog' (met Joost Lijbaart en Frank Wingold) de Dutch Jazz Competition.Tegenwoordig is hij in veel verschillende ensembles van gecomponeerde tot geïmproviseerde muziek te horen.

Gitarist Raphael Vanoli is een veelgevraagde geluidstovenaar. Hij leidt zijn eigen band Club Doctors en speelt in groepen als Tetzepi Bigtet, Jasper Blom's Ars Subtilior en Raj Mohan's Vistar.

Drummer Uli Genenger studeerde drums in Amsterdam, Berlijn en New York. Hij speelt onder andere in het fantastische trio Koan met Oguz Buyukberber en Valdi Kolli, Fidan en het New-Yorkse Troglodytes.

Meer informatie: http://www.fullfathom.nl

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.