Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Bert van den Brink & Ernst Reijseger

woensdag 20 jun 2007

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Bert van den Brink & Ernst Reijseger

Bert van den Brink (piano) - Ernst Reijseger (cello)

Bert van den Brink, wie kent hem niet. Een klassiek geschoolde pianist en autodidact op het gebied van de lichte muziek. Bert begon met de piano op vijf jarige leeftijd. Speelt(de) o.a. met: Chet Baker, Nat Adderley, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Willem Hellbreker, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Dee Dee Bridgewater, Denise Jannah, Miranda van Kralingen, Heleen van den Hombergh, Thomas Oliemans etc... en bij dit optreden in de Lindenberg met niemand minder dan Ernst Reijseger.

Pianist Bert van den Brink is de winnaar geworden van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2007.


@ Marco Borggreve

Ernst Reijseger is een Nederlands cellist. Hij is actief in de avant garde jazz, de moderne klassieke muziek en de geïmproviseerde muziek. Reijseger begon met cellospelen toen hij acht jaar oud was. Speelt(de) o.a. met: Derek Bailey, Martin van Duynhoven, Georg Gräwe, Gerry Hemingway, Burton Greene, Sean Bergin Michael Moore,Han Bennink en met groepen zoals: Amsterdam String Trio, het Theo Loevendie Consort, het Guus Janssen Septet, het Arcado String Trio en het Instant Composer's Pool orkest. Dit laatste ensemble onder leiding van Misha Mengelberg voerde op een vernieuwende wijze de werken van o.a. Thelonius Monk, Herbie Nichols en Duke Ellington uit, en speelde ook eigen composities geïnspireerd op de jazz, de tango en de volksmuziek, speelde ook met dans- en theatergroepen. Tot slot schrijft Reijseger muziek voor films en documentaires. Zijn composities worden uitgevoerd door vermaarde muzikanten als celliste Larissa Groeneveld en pianist Frank van de Laar. Ook geeft Reijseger af en toe workshops voor kin deren.

In 1985 werd Reijseger de Boy Edgar Prijs. In 1995 won hij de Bird Award op het North Sea Jazz Festival.


@ Susan O'Connor

Het is ons een genoegen om dit duo aan u te mogen voorstellen. Ze spelen zelden samen dus kom luisteren op donderdag 20 september v.a. 21: 00 uur in de Karolingenzaal in de Lindenberg.

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.