Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - David Kweksilber Big Band

zondag 23 dec 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - David Kweksilber Big Band


David Kweksilber Big Band (foto:Pieter Boersma)

De JIN sluit het jaar 2013 af met een bijzonder band: De David Kweksilber Big Band.

Volkskrant: “De overtreffende trap is onvoldoende, deze band is daadwerkelijk onbeschrijflijk goed.”

De 26-koppige David Kweksilber Big Band brengt op feestelijke wijze een zinderend, veelzijdig grensverleggend muzikaal avontuur. De bezetting - pionierende musici uit de geïmproviseerde en modern klassieke muziek, eigenheimers, allen virtuoze specialisten en unieke persoonlijkheden op hun instrument - inspireert componisten uit de meest uiteenlopende muzikale klankwerelden om speciaal voor de DKBB te schrijven. Met verschillende improvisatievormen en benaderingen maken de musici deze fonkelnieuwe muziek tot ultieme muziek van dit moment.
Ook speelt de DKBB grensverleggende werken uit de big band geschiedenis van o.a. Robert Graettinger en George Handy. De DKBB maakt voor elk optreden een selectie uit de opgebouwde (en gestaag groeiende) repertoireschatkist. Muzikale rijkdom in klank en vorm evenals passievol spelplezier is gegarandeerd.

Deel mee in de verpletterend rijke sound - die ook fluisterzacht kan zijn – en ervaar de energie en het enthousiasme van de DKBB! Dit optreden stukken van o.a. Ron Ford, Guus Janssen, Hilary Jeffery, Geert van Keulen, David Kweksilber, Keyla Orozco en meer...Bezetting DKBB
Rieten: Werner Herbers, Alban Wesly, David Kweksilber, Leo van Oostrom, Michiel van Dijk, Jasper Blom, Peter van Bergen, Katharina Thomsen - Trombone: Wolter Wierbos, Koen Kaptijn, Joost Buis, Toon van Ulsen, Mark Boonstra - Tuba: Tjeerd Oostendorp - Trompet: Anton Weeren, Erwin ter Bogt, Bert Langenkamp, Felicity Provan, Sanne van Hek - Piano: Guus Janssen - Gitaar: Wiek Hijmans - Bas: Sjeng Schupp - Percussie: Joey Marijs, Niels Meliefste - Zang: ntb - Tapdans: Peter Kuit - DJ/VJ: Peter Kok


David Kweksilber Big Band (foto:Pieter Boersma)

Website: http://davidkweksilberbigband.nl

Recensies / citaten

Jazzenzo
“Strak spelen is voor deze mensen geen probleem. Wat over blijft is plezier in het samenspel, het uitvogelen van nieuwe stukken vol creativiteit en enthousiasme.”

M is meer
“Die spanning weet zijn orkest ijzingwekkend op te bouwen [...]. Opvallend was de grote hoeveelheid jongeren. De DKBB bewijst een zeer gevarieerd publiek aan te kunnen trekken.”

Jazzenzo
“Stomende creativiteit bij DKBB [...] De geest van Duke Ellington zul je hier niet aantreffen, hier waart een nieuwe geest rond.”

Parool
“DKBB was een ideale opener van het nieuwe jaar. En herkansing genoeg. Moderniteit die uit de traditie voortkomt blijkt toch steeds een fijn recept te zijn voor goede kunst.”

NRC Handelsblad
“Kwaliteit op het podium en in de partituren. [...] In de beste stukken paarde het orkest de strakheid van een bigband aan de intelligente experimenteerdrift van een moderne muziekensemble.”

Volkskrant
“De overtreffende trap is onvoldoende, deze band is daadwerkelijk onbeschrijflijk goed. [...] De open blik van alle bandleden maken DKBB tot een ongekend elastisch ensemble.”
“De David Kweksilber Big Band, waarin klassieke muziek en jazz samenvloeien, is het spannendste grote jazzensemble van dit moment.”

Draai om je oren
“Het nauwelijks te categoriseren orkest is een must voor moderne, avontuurlijk muziek- en jazzliefhebbers.”

laatste updates

Image
Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.